潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

9月嘅時候係ig店vtxxlic.hk寄賣4件貨品,本身話收到寄賣品後3-5個工作天會影相出story/post,件貨賣走後會通知我,兩個工作天內過數,點知4件貨賣出咗都無人通知過我

首先,3-5日出post/story就算啦,我當佢收收埋埋多貨要排隊,我都無所謂,但係賣出唔通知真係過分。

我第一、二件貨係出story當日on hold,然後見有出post話sold,我等咗大概一星期都無人聯絡我,咁我主動追問,先話miss咗

第三件貨係個袋,都係出story個日好快on hold埋,不過一直唔見有出post話sold,咁我等咗差唔多一星期又問下咩情況,就話個客未取貨,我就問咁一般可以hold幾耐因為都見係差唔多一星期前on hold,佢話7日

下續

大宅

回覆樓主:

樓主,我知你講緊邊間,佢啲價mark得都高,同埋無乜服務

大宅

sll1234 發表於 21-10-29 19:48
9月嘅時候係ig店vtxxlic.hk寄賣4件貨品,本身話收到寄賣品後3-5個工作天會影相出story/post,件貨賣走後會 ...

不過按照我經驗,我一向寄賣開嗰間,佢都係客人要拎走件貨,佢先過數俾我,不過我覺得有鋪頭,你唔使太擔心,會收到過數既

wcpcelia    發表於 21-11-2 16:09
ada0707    發表於 21-10-30 09:25

男爵府

過多一日話賣咗問我拎過數資料,等咗兩日仲未收到錢,再追,之後個日就收到錢

最過分係最後一件貨,由頭到尾無見過story/post,咁到尋晚我想拎返,因為其他平台揾到買家,先話已經賣咗,又係無人通知過我。其實本身追問過幾時出post/story,因為都放低咗個半月,寄賣個whatsapp no.係已讀不回我,客服個whatsapp話揾寄賣當日覆我 (佢哋分兩個whatsapp no.),咁當然又係無人覆我,直至我話要拎返,寄賣個邊先話「賣咗啦,客服個邊無通知你?」

錢,我最後係拎得足,但係咁嘅服務質素,我真係寧願自己放好過,勁無交帶,真係想知如果我一路無追,佢幾時會通知我。

揾佢哋寄賣要諗清楚

男爵府

sisi83 發表於 21-10-29 19:52
不過按照我經驗,我一向寄賣開嗰間,佢都係客人要拎走件貨,佢先過數俾我,不過我覺得有鋪頭,你唔使太擔 ...

我拎得足啊錢,我係唔抵得佢咁無交帶,講真我自己係carousell/ vc賣係慢好多,不過價高d,我咁樣追法仲煩過自己同買家直接deal

男爵府

同情。咁經驗話俾我哋知,原來買野同賣野都唔好第一次就一次過幾件

大宅

sll1234 發表於 21-10-29 20:04
我拎得足啊錢,我係唔抵得佢咁無交帶,講真我自己係carousell/ vc賣係慢好多,不過價高d,我咁樣追法仲煩 ...

不過我自己對呢間印象麻麻,一嚟mark價高,二嚟覺得佢有啲串

伯爵府

9月嘅時候係ig店vtxxlic.hk寄賣4件貨品,本身話收到寄賣品後3-5個工作天會影相出story/post,件貨賣走後會 ...

我之前都搵過呢間賣
個時好快 服務正常
大概放低個袋一星期就收返錢
我覺得而家拆左伙仲多生意
唔憂做

男爵府

bbcheung53 發表於 21-10-29 20:16
同情。咁經驗話俾我哋知,原來買野同賣野都唔好第一次就一次過幾件

依個真,自己衰心急

男爵府

sisi83 發表於 21-10-29 20:33
不過我自己對呢間印象麻麻,一嚟mark價高,二嚟覺得佢有啲串

字裏行間佢係無乜歉意㗎 真心無奈

男爵府

whitebyKiKi 發表於 21-10-29 20:37
我之前都搵過呢間賣
個時好快 服務正常
大概放低個袋一星期就收返錢

佢係多人睇嘅,又有實體店,d貨賣得快,不過佢賺錢來源主要係有人寄賣,佢安排咁差,又無交帶,個人覺得唔抵俾佢賺囉

別墅

我就唔係寄賣袋、係咁岩有次見個袋價錢ok、但80%new、所以就問一問佢個袋詳情啦
佢乜都無講 淨係send一埋袋既圖俾我等我自己睇
大佬、個袋成個白色、佢又較到張圖反曬光、點睇阿?又無文字講一講
之後覺得佢地好串就無再理個DM🤣

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我都有類似經驗,佢哋對完入數資料都要等幾日,次次都係最尾嗰日或者你問先過數,真心無下次

大宅

呢間黑店黎!剛剛先中左伏

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我試過,收左件貨等幾日先confirm 個價,收錢又要等成星期,真係不了

男爵府

micky320 發表於 21-10-30 02:02
呢間黑店黎!剛剛先中左伏

jm點中伏法?

男爵府

eiko* 發表於 21-10-29 22:19
我就唔係寄賣袋、係咁岩有次見個袋價錢ok、但80%new、所以就問一問佢個袋詳情啦
佢乜都無講 淨係send一埋袋 ...

應該真係唔憂做

wcpcelia    發表於 21-11-2 16:10

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

可吾可以pm話我知係邊間,

大宅

佢主要係賣得比較快 慳左d時間 有d買家會驗屍咁 同埋又講價 又no show
我最怕 其他冇乜特別 同埋要收佣金 近期問寄賣野都係正常對答

男爵府

ceci0303 發表於 21-10-30 13:52

佢主要係賣得比較快 慳左d時間 有d買家會驗屍咁 同埋又講 ...

問嘢係好正常㗎,如果唔係我都唔會幫襯啦

首頁

尾頁

跳至