自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 17:05
呢舊嘢我覺得幫助唔大,仲將啲洗潔精水彈到周圍都係,屋企冇位放洗碗機,不如買個啲超聲波機仲好,起碼唔係 ...

其實佢喺話喺超聲波機架, 你入去條 link 睇下啦。

別墅

二小姐 發表於 21-11-3 16:49
洗碗機洗唔洗執手尾呀,洗完打開個蓋,啲碗仲有熱力,會烘干到啲碗

但聽過有人講話洗唔乾淨喎, 咁你嗰部可能好啦, 同埋我講得少野洗可能會好啲。

男爵府

2021勳章

呢件嘢我都有睇過想買,主要唔係為咗洗碗,想用嚟洗蔬果。碗碟餐具都可以用海綿百潔布去捽佢,蔬果靠浸同沖水好似仲會殘留好多污糟野咁。

回應返樓主嘅問題,排除係壞咗之外,好大可能係個行動電源唔夠力。有無你個行動電源資料嘅相睇下?

別墅

s0650993 發表於 21-11-3 17:21
呢件嘢我都有睇過想買,主要唔係為咗洗碗,想用嚟洗蔬果。碗碟餐具都可以用海綿百潔布去捽佢,蔬果靠浸同沖 ...

其實哩部野洗蔬果應該好過人手洗。

打比你睇, 我自己睇都好難睇到, 顏色問題

power bank 的 specification:

Input: (micro USB/USB C) 5V-2.6A 9V-2.1A 12V-1.5A
Output: Dual port USB-A 5.1V-2.6A
Single port USB-A 5.1V-2.4A 9V-2A 12V-1.5A
Capacity: 37Wh 3.7V 10000mAh

11CP11/63/115

哩啲資料, 我看不懂是甚麼意思, 如果有人識, 不妨講解下, 比我學下野。

侯爵府

2021勳章

Zahn 發表於 21-11-3 17:19
但聽過有人講話洗唔乾淨喎, 咁你嗰部可能好啦, 同埋我講得少野洗可能會好啲。

唔好聽人講啦,自己用過自己知呀嘛,我都推介咗我兩個同事買,佢哋起初都係話聽人講話唔干淨,用落就嫌買部機太細部,因為實在太好用,我哋都係淘寶嘢

另外,洗碗機係要定期洗機,機太污糟,洗出嚟的碗都唔干淨,洗機都係吉機放專用清潔劑,吉機洗一次就OK,好方便
8-)

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

Zahn 發表於 21-11-3 17:16

你個張圖個舊波嘅物體好似流流地,我有FD買咗呢類嘢,成舊嘢放落水,開咗係幾嘈吓,但啲水係唔會彈出嚟,真係WORK

之前呢度都有JM出過POST,話洗到抽油煙機個啲油漬,不過我冇BOOKMARK條LINK

琥珀宮

2021勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

Zahn 發表於 21-11-3 17:16

妳真係信、什麼超聲波可以洗到碗 ?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

別墅

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 17:48
你個張圖個舊波嘅物體好似流流地,我有FD買咗呢類嘢,成舊嘢放落水,開咗係幾嘈吓,但啲水係唔會彈出嚟, ...

我嗰舊野 work 唔 work 就唔知, 但我睇過評語先買, 好似幾好, 但用得耐唔耐就唔知喇, 你知淘寶野架啦

琥珀宮

2021勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 17:48
你個張圖個舊波嘅物體好似流流地,我有FD買咗呢類嘢,成舊嘢放落水,開咗係幾嘈吓,但啲水係唔會彈出嚟, ...

一盆梘水放曬碗落去、攪一大輪當然會去咗油啦~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

2021勳章

Zahn 發表於 21-11-3 17:47
其實哩部野洗蔬果應該好過人手洗。

打比你睇, 我自己睇都好難睇到, 顏色問題

我都唔係好熟悉呀,但我見產品資料有話過,過高同過低電流都可能影響運作。不如你試吓問客服你呢個行動電源用唔用到落部機度?

大宅

真係有用咩?咁大浪做咩

公爵府

2021勳章

我唔信會洗得乾淨,要落水落洗潔精都煩

opclk99    發表於 21-11-3 19:10

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

大力大力 發表於 21-11-3 17:52
一盆梘水放曬碗落去、攪一大輪當然會去咗油啦~

咁唔使人手洗,過水就搞掂,仲想點啫

即係人哋眼鏡舖用超聲波洗眼鏡咁之嘛,不過就係一舊嘢放喺盆水度震囉

伯爵府

2021勳章 親子王國15週年勳章

開始懷疑樓主發明呢舊嘢
咁怕洗碗,用紙杯紙碟
我好想知邊度有强力洗潔精賣

伯爵府

2021勳章 親子王國15週年勳章

babytt2 發表於 21-11-3 18:13
我唔信會洗得乾淨,要落水落洗潔精都煩

一係唔work 冇料到
一係好work 震到火山噴發咁多泡

正式洗碗機粉或者液係冇泡但去油
我唔知呢舊震震下要用邊種

別墅

大將軍 發表於 21-11-3 23:58
開始懷疑樓主發明呢舊嘢
咁怕洗碗,用紙杯紙碟
我好想知邊度有强力洗潔精賣

講咗好次啦, 滴啲洗潔精落塊面度, 做完哩個實驗之後, 再來大大聲講潔精無傷害力囉。 如果潔精喺唔傷皮膚既, 啲人點會有主婦手, 又點有人戴手套!

happylife28    發表於 21-11-4 02:41

侯爵府

牛年勳章 2021勳章

Zahn 發表於 21-11-4 02:10
講咗好次啦, 滴啲洗潔精落塊面度, 做完哩個實驗之後, 再來大大聲講潔精無傷害力囉。 如果潔精喺唔傷皮膚 ...
請問你用咩牌子洗潔精?可以介紹下嗎?
在大是大非之前故作中立、模糊真相的人,最令人作嘔!

別墅

happylife28 發表於 21-11-4 02:42
請問你用咩牌子洗潔精?可以介紹下嗎?

Swashes

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

呢舊野可以洗乾淨D碗, 我唔信囉, 你可以去睇下洗碗碟機沖水既強度同溫度同埋時間先可以洗乾淨D碗....

複式洋房

2021勳章

聽落有啲伏

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊