想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我岩岩流產,下星期先再返醫院覆診睇吓清曬未,清曬又來返period, 我打算下年一月/二月再戰(只有咁諗先能夠冇咁傷心)。醫生話黎到一次period係正常既就可以試,尤其我既年紀(我踏入4字了),冇得再等。想請教除左keep住食葉酸,聽人講仲有Q10, 之外,仲有冇其他supplement食左可以養卵?
謝謝各位!

複式洋房

BerniceL 發表於 21-11-3 17:08
我岩岩流產,下星期先再返醫院覆診睇吓清曬未,清曬又來返period, 我打算下年一月/二月再戰(只有咁諗先能 ...

肌醇

別墅

我岩岩流產,下星期先再返醫院覆診睇吓清曬未,清曬又來返period, 我打算下年一月/二月再戰(只有咁諗先能 ...

食FH PRO WOMEN 養卵,唔駛再食肌醇,Q10,入面已經有齊

大宅

回覆 ThinRe_FB 的帖子

謝謝你!

大宅

回覆 yingman1985 的帖子

岩岩睇到"咩herbs" 有賣,六百幾蚊食到一個月:
  • 一月用量
  • 針對生殖健康提供多面孕前維生素和礦物質補充成分
  • 含肌醇、D-Chiro-肌醇、甲基葉酸、輔酶 Q10、α-硫辛酸和 N-乙醯-L-半胱氨酸
  • 膳食補充劑
睇黎食佢就好似唔洗食其他,佢葉酸都有,但維他命D果d,仲洗唔洗食呢...

子爵府

回覆 BerniceL 的帖子

養卵一般要三個月,所以你至少要食三個月

別墅

BerniceL 發表於 21-11-3 21:17
回覆 yingman1985 的帖子

岩岩睇到"咩herbs" 有賣,六百幾蚊食到一個月:

可以食多一種維他命D3 2000iu
其他就唔駛食,已足夠
最好食夠3個月
pm你再講

大宅

回覆 HOPEFORBB 的帖子

Oh no, 我唔知有冇時間添...我諗住食一個月就開工...高齡係硬傷黎...醫生話呢個年紀,卵只係得好少,每個月再少一d...我唔等得...其實佢叫我,黎左一次經,真係咁想要小朋友,就好開工喇...

複式洋房

我6月份都係流產了,8月份又有左

大宅

yingman1985 發表於 21-11-4 09:35
可以食多一種維他命D3 2000iu
其他就唔駛食,已足夠
最好食夠3個月

留意翻FH Pro已經包含vitamin D 2800iu
我自己就開始FH Pro之後停左D3
問過藥劑師話FH Pro真係夠曬啦,唔好太多,會overdose

別墅

Ashley_x 發表於 21-11-5 16:24
問過藥劑師話FH Pro真係夠曬啦,唔 ...

如果樓主你老公冇食fh pro 就要食D3

大宅

yingman1985 發表於 21-11-5 16:26
維他命d 同d3 係2樣野

really? 因為我問清楚藥劑師,佢有解釋比我聽
建議你都可以問下你醫生。
我就真係唔敢overdose on Vitamin D3啦~
FH Pro已經6大粒,基本上好難唔夠Wor...

別墅

Ashley_x 發表於 21-11-5 16:32
really? 因為我問清楚藥劑師,佢有解釋比我聽
建議你都可以問下你醫生。
我就真係唔敢overdose on Vitamin ...

我起台灣睇醫生個時話係要補充d3,
係幫助精子卵子重要元素
我記得了,如果食女版就冇再加d3
如果男版會加一粒 1000iu ,
因為本身得1200 iu 唔夠
懷孕中記性差左,哈

複式洋房

我食D3 Q10 聖潔梅 同孕婦維他命

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

Ashley_x 發表於 21-11-5 16:24
問過藥劑師話FH Pro真係夠曬啦,唔 ...

你食緊FH Pro? 見特價,諗緊買唔買來食

大宅

qqlun 發表於 21-11-9 20:35
你食緊FH Pro? 見特價,諗緊買唔買來食

食左差唔多一個月左右咁

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

Ashley_x 發表於 21-11-9 23:15
食左差唔多一個月左右咁

男士FH Pro 老公有無食?

大宅

qqlun 發表於 21-11-10 06:25
男士FH Pro 老公有無食?

無,佢食另外一款
因為FH Pro真係太多粒啦佢唔肯

珍珠宮

Ashley_x 發表於 21-11-10 16:20
無,佢食另外一款
因為FH Pro真係太多粒啦佢唔肯

Thanks 我諗諗先

首頁

尾頁

跳至