自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

hinghing0128 發表於 21-11-4 23:09
我都係用h牌,有睇過淘寶d墨盒,但係又驚整壞部機請問你係淘寶買開邊間?
...

59,于有时然他会学年家自子哈 https://m.tb.cn/h.fTv2ZSs?sm=dd5929 兰博适用惠普63墨盒 惠普3630打印机墨盒 HP deskjet 2130 3632 4650 3830 4520打印机墨盒可加墨黑色F6U61A

用咗幾年都冇問題喎
日本の平安を祈ります

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

6299 發表於 21-11-4 22:46
睇過代用,唔平,百幾元1盒,4盒都5,6百 每次一定要換曬4盒否則只能黑白
...

Del

珍珠宮

6299 發表於 21-11-4 23:05
其實一直代用都可自己加墨,但效果應該差啲

而家問題係,我放全新滿墨入去,唔用一排佢都會話無墨 :think ...

甘你要換墨盒喎 我都試過,我有次甘,就換咗個墨盒去,就好好多。
日本の平安を祈ります

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

疫情期間轉咗部h牌,慳住用都好快無墨,部機特價$300,一盒XL黑色墨大約$280,用完墨決定換機,暑假尾換咗C牌連供墨機,唔使$1000,包三支黑色墨,彩色墨各一支,可以印6000張,依家用得好爽 ,近考試不停print練習,加上CS有最新試卷function,做完嘅功課影低字跡無得留低,真係好正

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

kk80400 發表於 21-11-4 23:26
59,于有时然他会学年家自子哈 https://m.tb.cn/h.fTv2ZSs?sm=dd5929 兰博适用惠普63墨盒 惠普3630打印机 ...

有我個型號唔該晒

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我都買左部幾百蚊hp,print第3張彩色已經變色了

想換左部垃圾,有冇好介紹?當然唔好太貴.

大宅

abbytang 發表於 21-11-4 22:49
其實機價都吾算貴,有啲剩 print 都係千幾蚊,炭粉耐用好多

我最近都換左部h牌彩色,唔洗成日去買墨

大宅

我係小貓咪 發表於 21-11-4 23:34
疫情期間轉咗部h牌,慳住用都好快無墨,部機特價$300,一盒XL黑色墨大約$280,用完墨決定換機,暑假尾換咗C ...

請問c牌什麼型号?thanks

侯爵府

醒目開學勳章

SaraSin 發表於 21-11-5 00:19
我最近都換左部h牌彩色,唔洗成日去買墨

係呀, 我用緊部 h 牌,十幾年先買兩部,我覺得 OK 呀,通常我買多一次原裝炭粉,之後我就轉代用,同埋依家新款個啲連鼓換,好好多

伯爵府

畀面勳章

而家各大廠都有出連供機,大部分都係六七十蚊一支墨水,每支墨水佢預計可以列印大約6000張紙咁上下,抵過用鐳射打印好多。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

子爵府

uhtcl2006 發表於 21-11-4 22:42
我用c牌打印機,轉左淘寶買墨成年有多,無乜問題

請問是否方便給我商店名? 謝謝

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

改左用碳粉打印
淘寶又平

侯爵府

6299 發表於 21-11-4 23:01

連供墨係什麼

連續供墨printer
可買一支 支 墨,加入墨盒!機貴一點,絕對值得。打印 功課 工作紙……

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2037015/低打印成本!%20連續供墨打印三強

男爵府

6299 發表於 21-11-4 22:12
之前買左h牌,4盒ink已經差不多1千,放全新墨入去1,2個月,唔係成日用,一開機就話無墨 應該係 ...

H 牌 printer 是最吸血的,用過沒有回頭,
拿拿聲放二手或做擺設,轉任何其他牌子都有良心過他們。

子爵府

好媽媽勳章

uhtcl2006 發表於 21-11-4 22:42
我用c牌打印機,轉左淘寶買墨成年有多,無乜問題

我都係用C牌,請問有冇淘寶link,thanks

珍珠宮

c.vieri 發表於 21-11-5 00:48
改左用碳粉打印
淘寶又平
如果改用laser看門口, 好少機會印嘢, 碳粉可以頂到幾年唔乾嗎? 我見普通黑色laser只係一千左右, 但應該唔包碳粉。

我以前用inkjet, 極少印嘢, 差唔多每print一次,就要買一次ink, 好唔化算

男爵府

我以前都係用連墨盒個d機,d墨勁貴,2年前換左好似上面post個HP515既機,呢2年成日zoom上堂又要print野,到而家都仲有好多墨,勁抵用

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係小貓咪 發表於 21-11-4 23:34
疫情期間轉咗部h牌,慳住用都好快無墨,部機特價$300,一盒XL黑色墨大約$280,用完墨決定換機,暑假尾換咗C ...

CS 最新有試卷function?

請問係咩黎?

大宅

2024年龍年勳章

酸辣湯 發表於 21-11-5 00:25
請問c牌什麼型号?thanks

G系列連供墨printer

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

kk80400 發表於 21-11-4 22:14
通常都係買代用墨水

係!平好多!

首頁