自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

newc9 發表於 21-11-6 13:11
剛剛我幫朋友買野,用晒所有折扣幫佢平左大約400蚊(注:普通人在街外買無禁平)之後再約佢交收,就埋佢放 ...

係! 同意,唔係小器,唔係嗰一個幾毫嘅問題,而係呢個世界好多人攞人着數攞到盡! 老奉咁! 仲不停試你底線,好討壓! 所以年紀愈大,愈小心選擇身邊人和事! 我抵得諗唔代表要比你揾笨 我唔介意做獨家村,免煩!我以前有間公司有折扣,但一定要本人去,有個同事叫我幫攞折扣,叫佢boy friend 打電話比我,係即刻要,我話唔得閒,去左大嶼山, 佢仲面皮厚到叫我出去專登同佢shop ,之後返入去,係咁chur... 我真係啋佢都傻! 痴根...

伯爵府

2024年龍年勳章

newc9 發表於 21-11-6 14:49
回覆 cindy618 的帖子

第一次幫佢買,平時多數同佢老婆夾多,正常好多。知佢平時份人計較,所以比較小有錢 ...

同佢講欠6毫子,問佢係咪睇唔到

水晶宮

Gorgor0612 發表於 21-11-6 16:46
係! 同意,唔係小器,唔係嗰一個幾毫嘅問題,而係呢個世界好多人攞人着數攞到盡! 老奉咁! 仲不停試你底線 ...

同意你的說法,所以我有時寧願自己人緣差啲,精選一些朋友,都費事俾人咁佔便宜,呢啲簡直冇仇報。有良心少少就會講聲多謝,有啲老馮,直情多謝都冇句。你甘心咁俾人當水魚嗎?

珊瑚宮

點解我唔明你講乜 即應收幾多?你朋友比左幾多?

水晶宮

JoannaD 發表於 21-11-6 16:45
哈這post
我想起好耐之前
幫朋友買幾仟蚊現金卷,交收時才話未噤錢,轉頭轉賬畀返我。一轉,2個月了 :tired ...

你太好人。換著我不會比人咁恰。

伯爵府

幫人折扣買野,我會Quote大5-10%,你ok我先買,唔係要賺果小小,係因為貨都重拎著又就時間地點,起碼袋返車費條氣都舒服D,尤其是有D搭上搭叫我買,唔會好似樓主嬲嬲豬

琥珀宮

呢d朋友,以後都唔會有錢銀來往,夾錢食飯也避免

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果係撘上撘買,下次佢再要,你話嗰個人冇做,幫唔到佢。

男爵府

回覆樓主:

654. 6,通常我會比660,因為好計些

水晶宮

newc9 發表於 21-11-6 13:11
剛剛我幫朋友買野,用晒所有折扣幫佢平左大約400蚊(注:普通人在街外買無禁平)之後再約佢交收,就埋佢放 ...

明你!真係唔係幾毫子問題,係你朋友唔識做人!正常人地幫自己買,仲要平咗咁多,俾齊頭數只會俾多,唔會俾少

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

話你計較嗰幾毫根本就係想揾你笨! 有心過數又係朋友你唔過多D齊頭?! 點解要過少 幾毫

子爵府

回覆樓主:

呢個世界對人好即係對自己殘忍,我以前成日對人好好,送護膚品俾人仲要俾佢鬧,請人食燕窩佢多謝都冇句但有食,所以以後只會對自己家姐同老公好,外人就話之佢了。

大宅

牛年勳章

仲好,唔使煩,以後唔會再幫佢買野

水晶宮

Acaciacacia 發表於 21-11-6 15:17
同意,主要真係唔識做人。

最僧呢D人成日搵人著數

水晶宮

呀咩956 發表於 21-11-6 18:45
呢個世界對人好即係對自己殘忍,我以前成日對人好好,送護膚品俾人仲要俾佢鬧,請人食燕窩佢多謝都冇句但有 ...

同意。

侯爵府

laukkk 發表於 21-11-6 13:22
你朋友唔識做,你話晒幫佢買,已經平左咁多仲拎埋俾佢,好心零頭唔好計,如果係我,我會俾齊頭660現金,唔 ...

同意

公爵府

死喇,我同你地唔同。我會收$650

公爵府

alicego62 發表於 21-11-6 21:46
死喇,我同你地唔同。我會收$650

不過,如果人哋講明幾$,我覺得比足是應該的

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我老公有個朋友經常係咁,永遠唔會俾尾數 如果佢先簽卡收錢,就要人俾齊頭佢
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

侯爵府

回覆樓主:

唔俾660都俾655啦, 人哋幫你慳咁多喎, 咁縮骨冇下次

首頁

尾頁

跳至