自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有人做過醫院嗎?請問好做嗎?

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

hsmhsm_ho 發表於 21-11-11 13:29

無做過,不過醫院啲位,好多時都內定咗自己人,我有親戚係醫院做過,佢講。
人生就是要去面對各種遺憾

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

hsmhsm_ho 發表於 21-11-11 13:29

睇咩手術室,有啲要落病房

大宅

回覆樓主:

即係街外請都係有機會係伏?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

hsmhsm_ho 發表於 21-11-11 17:28
即係街外請都係有機會係伏?

多數都內定咗有人會升上嗰個位,但公平原則下都一定要出ad俾街外人apply

政府有d位都係咁的,醫管局政府分出嚟,好多嘢都仲係行緊舊嗰套

水晶宮

即係醫院文員

頂得住是非,頂得住以大欺小(你永遠係小果個),頂得住溝通方式係鬧,咁就可以考慮做

wcpcelia    發表於 21-11-12 16:57

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

1314625 發表於 21-11-11 19:02
即係醫院文員

頂得住是非,頂得住以大欺小(你永遠係小果個),頂得住溝通方式係鬧,咁就可以考慮做
真係多年冇變
仲要頂住人人為同一項目
但教吾同方法
有D肯定錯但又吾可以糾正
跟住會叫你見咩人就做咩
真係想死

珊瑚宮

回覆樓主:

要唔要拍手術片先
以前舊同事做過手術室職員, 原本都拍接駁骨片。
忽然有日同佢講要拍埋解剖,佢拍左2次頂唔住, 辭職

首頁

尾頁

跳至