自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ernbe 發表於 21-11-14 17:23
澳洲最快明年1月為12歲以下兒童,接種新冠疫苗。

衛生官員表示,醫療監管機構仍在審視為5至11歲兒童接種 ...
今次我都認為睇定啲好啲,尤其已知bnt full dose有心肌炎風險,小朋友dosage 看看美國和以色列如何再作打算都未遲,香港full 通關估計係明年二三月

侯爵府

2021勳章 HiPP勳章(1)

MrBeast 發表於 21-11-14 17:41
今次我都認為睇定啲好啲,尤其已知bnt full dose有心肌炎風險,小朋友dosage 看看美國和以色列如何再作打算 ...

我都會睇定d

伯爵府

2022勳章 2021勳章 玩具勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 21-11-14 16:34
星期五

係咪你說了算先

象牙宮

虎到金來勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

baby_jkk 發表於 21-11-14 17:58
係咪你說了算先

次次都係咁上下安排

大宅

2021勳章

回覆樓主:

https://www.soundofhope.org/post/533492?lang=b5
小心白血病

我唔係想反疫苗,只係網路上看到,就分享給大家,可以睇完再決定是否相信疫苗。

象牙宮

虎到金來勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fibe0313 發表於 21-11-14 18:56
https://www.soundofhope.org/post/533492?lang=b5
小心白血病

唔係好信,疫苗已經運到多國接種,如果出事,應該好大件事

大宅

2021勳章

cattz288 發表於 21-11-14 19:09

我自己接種覆必泰有副作用,我當然唔想比丫女打。咁諗住逼到埋黎,就打科興,點知又見到咁。雖然唔係我親眼所見,但都想知多d關於呢隻疫苗既野。我女係我心肝掟,我都係睇定d先。

大宅

2021勳章

唔止一單,韓國都有。自己Google 查疫苗白血病

象牙宮

回覆樓主:

希望早日有噴鼻疫苗
https://www.speakout.hk/%E7%84%A6%E9%BB%9E%E6%96%B0%E8%81%9E/77869/-%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E8%A3%BD%E9%80%A0-%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E8%BB%8D%E4%BA%8B%E9%86%AB%E5%AD%B8%E7%A0%94%E7%A9%B6%E9%99%A2%E9%99%B3%E8%96%87%E9%99%A2%E5%A3%AB%E5%9C%98%E9%9A%8A%E5%90%88%E4%BD%9C%E7%A0%94%E7%99%BC-%E5%85%A8%E7%90%83%E9%A6%96%E6%AC%BE%E5%8F%AF%E5%90%B8%E5%85%A5%E5%BC%8F%E6%96%B0%E5%86%A0%E7%96%AB%E8%8B%97#selected

伯爵府

2022勳章 2021勳章 玩具勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 21-11-14 18:54
次次都係咁上下安排

象牙宮

fibe0313 發表於 21-11-14 19:15
唔止一單,韓國都有。自己Google 查疫苗白血病

其實睇數字,同之前香港話打完針有中風猝死情況一樣

https://news.ltn.com.tw/news/health/breakingnews/3658522

大宅

2021勳章

cattz288 發表於 21-11-14 19:30
其實睇數字,同之前香港話打完針有中風猝死情況一樣

https://news.ltn.com.tw/news/health/breakingnews/ ...

唔係想爭拗,但醫院過左14日就話唔關疫苗事。但如果你有上網做research, 個疫苗入左身體入面係點樣覆制,再去到你身體各部位,無人知道實際係幾多時間,同會有咩後果。就算有事,好多時都唔係即刻有事。。。我d症狀都係打完針,慢慢地浮現,我8月打第一針的。

男爵府

呢個網一陣大紀元味

象牙宮

fibe0313 發表於 21-11-14 19:34
唔係想爭拗,但醫院過左14日就話唔關疫苗事。但如果你有上網做research, 個疫苗入左身體入面係點樣覆制, ...

講緊每年確診數字!唔係幾多日既時間

象牙宮

hphpphph 發表於 21-11-14 19:51
呢個網一陣大紀元味

大宅

2021勳章

cattz288 發表於 21-11-14 19:59
講緊每年確診數字!唔係幾多日既時間

咁祝福你永遠都遇不上不公平之事。

象牙宮

fibe0313 發表於 21-11-14 20:01
咁祝福你永遠都遇不上不公平之事。

理科人喜歡睇實際數字,唔鍾意嘩眾取寵既報導

大宅

2021勳章

cattz288 發表於 21-11-14 20:10
理科人喜歡睇實際數字,唔鍾意嘩眾取寵既報導

唔只理科人,我係文科人都唔會咁易相信
只要係理性的人都會睇數字同小心分析

象牙宮

geminialing 發表於 21-11-14 20:29
唔只理科人,我係文科人都唔會咁易相信
只要係理性的人都會睇數字同小心分析
...

對對

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊