自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1988cc 發表於 21-11-15 17:23
唔使客氣
我海外網購好多時都係用佢,平時set左暫停啟用,card入面只有0元,到買野先經app入錢同 ...
想請教佢入面有冇好似信用卡的簽帳额?
定係買方入10元賣方先可以扣到10元?

我新手,感謝解答

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

tictaccandy 發表於 21-11-15 18:24

佢本身係無簽帳額嘅,只係一張虛擬卡,有卡Number 比妳用,當妳入100,就可以簽100
入1000,就最多簽1000,如此類推……
不過佢好似都有每月/年限額,入去個app可以見倒

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

tictaccandy 發表於 21-11-15 18:24

https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/latest-promotions/mastercard.html?utm_medium=digital&utm_source=google-SEM&utm_campaign=Octopus_VCCcampaign(Sep-Oct)&utm_content=2021Sep-VCC&utm_term=Shopping&gclid=CjwKCAiAp8iMBhAqEiwAJb94z7q_FMMOWxmdZX8aJQ_9LEFjCahKiSVmuffU_MQcAa4iJXE2BaWkcBoCEmAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

男爵府

1988cc 發表於 21-11-15 18:52
佢本身係無簽帳額嘅,只係一張虛擬卡,有卡Number 比妳用,當妳入100,就可以簽100
入1000,就最多簽1000 ...
謝謝你

男爵府

1988cc 發表於 21-11-15 18:52
入1000,就最多簽1000 ...
你好,我試左用來買iherb,但吾得,已入左錢入銀包,同開啟信用卡,但吾知点解吾得,我只係買200多,將卡限额3000,高手可以指教一下嗎

珍珠宮

tictaccandy 發表於 21-11-19 12:23
你好,我試左用來買iherb,但吾得,已入左錢入銀包,同開啟信用卡,但吾知点解吾得,我只係買200多,將卡限 ...

每日限額有無開通?

男爵府

1988cc 發表於 21-11-19 12:32
每日限額有無開通?
請問那裏開通?找不到

男爵府

回覆樓主:

請問之前用開信用卡畀錢 ,如果想轉支付寶,而 支付寶又冇認證過,係咪用唔到㗎

珍珠宮

tictaccandy 發表於 21-11-19 12:44
請問那裏開通?找不到

帳戶 ,好似有一個寫住交易限額
不過我最近呢一兩次都貪方便改用alipay hk買 ,唔知佢有冇改咗條款呢

不過上個月買hktvmall 都用倒,無問題

男爵府

1988cc 發表於 21-11-19 12:51
帳戶 ,好似有一個寫住交易限額
不過我最近呢一兩次都貪方便改用alipay hk買 ,唔知佢有冇改咗條 ...
吾緊要,我再研究一下,謝謝你

珍珠宮

tictaccandy 發表於 21-11-19 12:55
吾緊要,我再研究一下,謝謝你

右下角……更多 ,設定 ,帳戶,交易限額

睇吓得唔得

男爵府

1988cc 發表於 21-11-19 13:10
右下角……更多 ,設定 ,帳戶,交易限額

睇吓得唔得
那个用來更改限额的,唔緊要,我今晚問吓我个仔,叫佢教我
不過真係買唔到,就買hktv D顶住先,我係食开益生菌,重有半个月份量

珍珠宮

tictaccandy 發表於 21-11-19 13:23
那个用來更改限额的,唔緊要,我今晚問吓我个仔,叫佢教我
不過真係買唔到,就買hktv D顶住先,我係食开益 ...

祝妳成功

男爵府

1988cc 發表於 21-11-19 13:23
祝妳成功
買左啦,不過係用支付宝,突然又可以用
不過多謝你幫忙

大宅

tictaccandy 發表於 21-11-19 12:23
你好,我試左用來買iherb,但吾得,已入左錢入銀包,同開啟信用卡,但吾知点解吾得,我只係買200多,將卡限 ...

我今日用八達通 MasterCard 買iherb,訂單下了,但幾分鐘後話process 唔到payment。試咗幾次都付款成功

有冇jm試過

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

回覆 oceandeepsea 的帖子

請問在iherb app點用alipay 俾錢?thx

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lsftsang 發表於 22-6-20 10:48
回覆 oceandeepsea 的帖子

請問在iherb app點用alipay 俾錢?thx

付款時會彈出的!

男爵府

想問下用卡比錢當唔當海外簽帳收bank charge?謝謝

首頁

尾頁

跳至