自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

換左個最新款 Wifi 指紋門鎖。 我同老公個指紋好難認到, 已經係設定認左好多個記億, 幾隻手指都有record. 總是認不到, 10次只有一次認到。好煩。 每次試到第4次, 就要用密碼開, 因為5次認唔到就會lock左。 再等5分鐘後先可以再開鎖。

想問下JM有冇一樣情況, 有冇方法解決到? 是否有技巧? 我兩個仔囡認到冇問題的。所以又唔關個門鎖事。

水晶宮

用手機 或 拍卡, 都好方便.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仔又係,確認指紋時,整咗好多次,試左唔同手指,勉強先記錄到一隻手指,其他家庭成員就好順利,上網睇,可能阿仔指紋較淺,應該唔關個鎖事,佢而家都係用密碼開門。

男爵府

回覆樓主:

手指頭太乾也會感應唔到,可以臨返屋企前搽吓handcream

我囡次次都開到,係我同老公兩個老野隻手太乾

公爵府

bestwish 發表於 21-11-17 10:23
換左個最新款 Wifi 指紋門鎖。 我同老公個指紋好難認到, 已經係設定認左好多個記億, 幾隻手指都有record. ...

可能未習慣,我頭兩個月都係要拍咭,而家試試下又得左,試多幾次輕輕力咁。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

可以用匙咭呀

我女教,將手指掂下塊面或者額頭會容易啲認

子爵府

回覆 bufferzone 的帖子

我有袋定匙卡同後備匙, 不過換左鎖就係唔想係手袋搵匙卡/鎖匙開門。唯有用密碼。

多謝意見, 等我試下先

子爵府

apricot 發表於 21-11-17 10:58
手指頭太乾也會感應唔到,可以臨返屋企前搽吓handcream

我囡次次都開到,係我同老公兩個老野隻手太乾:igiv ...

你情況同我一樣。

子爵府

bestwish 發表於 21-11-17 11:54
回覆 bufferzone 的帖子
佢lock左唔係用wifi解lock咩

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

我自己冇咁既情況, 係早排天氣乾燥就真係認唔到; 但仔個指紋唔係成日認到, 我估係佢隻手指太細, cover唔晒成個sensor

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我同老公都係咁,而家直接用密碼

子爵府

loveshp238 發表於 21-11-17 11:55
佢lock左唔係用wifi解lock咩

係可以, 但太密煩啦, 試到第4次唔得, 就用密碼開。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我間中都係咁,可能手指太乾,通常3次唔得我就轉用密碼

首頁

尾頁

跳至