自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咪老人家(73歲)越老越鍾意鬧人?我都係人,無情情都鬧得一餐,自己亞媽其實好想忍佢好想唔出聲,不過越來越嚴重,成日為左佢心情好差

伯爵府

averysml 發表於 21-11-25 18:39
係咪老人家(73歲)越老越鍾意鬧人?我都係人,無情情都鬧得一餐,自己亞媽其實好想忍佢好想唔出聲,不過越來 ...

係咪有老退化?鬧人係病徵之一

水晶宮

係咪老人家(73歲)越老越鍾意鬧人?我都係人,無情情都鬧得一餐,自己亞媽其實好想忍佢好想唔出聲,不過越來 ...

唔好見咁多

水晶宮

最近先係咁?

咪就係等佢講完,然後答佢好好好,點頭表示知道,還報以笑容,所有嘢都唔使咁上心

珍珠宮

先要明白是老人病,咁個心會好D

子爵府

會唔會有老退化?

水晶宮

回覆樓主:

以前我阿媽都成日鬧人,我費事同佢衝突, 佢有佢鬧我唔出聲, 佢鬧到唔識收口我忍唔到就離開現場。
我出嚟做野後佢轉移視鬧我老豆.... 佢好似要令身邊嘅人唔開心咁...

大宅

幸福花海 發表於 21-11-25 18:42
係咪有老退化?鬧人係病徵之一

唔多似

大宅

20162016 發表於 21-11-25 18:44
唔好見咁多

已經當佢皇後咁,乜都say yes, 咁敢駁咀,越話越起勁,越來越過份

大宅

chocolatebean 發表於 21-11-25 18:50
最近先係咁?

咪就係等佢講完,然後答佢好好好,點頭表示知道,還報以笑容,所有嘢都唔使咁上心

最近嚴重左,其實 基本上乜都就曬佢,乜都大大聲

珍珠宮

Send 佢去精神科睇下係唔係老人痴呆

大宅

brother4 發表於 21-11-25 18:51
先要明白是老人病,咁個心會好D

其實好想忍佢架,真心相同佢好好相處,但係我都係人,我都有情緒,唉

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

睇醫生證實唔係腦退化先... 同時睇開d, 你唔調整自己心態冇用.

有時佢見你唔出聲會鬧多d... 你扮鬧番佢,佢可能會收斂d...

大宅

bosch 發表於 21-11-25 19:36
睇醫生證實唔係腦退化先... 同時睇開d, 你唔調整自己心態冇用.

有時佢見你唔出聲會鬧多d... 你 ...

我就係低聲下去問佢 做乜, 佢就覺得我駁佢嘴, 話我變咗, 我好想坐低同佢傾下佢嘅問題, 但係我知道咁樣佢會以為我唔想佢喺我屋企住又會諗下一邊

首頁

尾頁

跳至