想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Period後一直用clearblue,用佐兩個星期都冇笑哈哈,請問係咪正常?冇笑哈哈的日子仲有冇可能懷孕?(emoji)(emoji)

複式洋房

小敦媽 發表於 21-11-28 15:30
Period後一直用clearblue,用佐兩個星期都冇笑哈哈,請問係咪正常?冇笑哈哈的日子仲有冇可能懷孕?(emoji) ...

有無用晨尿?

大宅

同問,有無用晨尿?
CB說明書建議如果超過9日都無笑哈哈就唔好再test了
可能要搵醫生check check係咪呢個cycle無排卵

洋房

laura716716 發表於 21-12-1 18:14
有無用晨尿?

有呀,說明書話要儲4小時尿,但唔知關唔關我半夜起身去佐廁所,稀釋佐,不過我都有忍夠4小時先去廁所,唔知點解都仲係⭕️

洋房

Ashley_x 發表於 21-12-2 09:15
同問,有無用晨尿?
CB說明書建議如果超過9日都無笑哈哈就唔好再test了
可能要搵醫生check check係咪呢個c ...

我有睇緊中醫,佢都話唔使test,不過我同老公都keep trying,即使冇笑哈哈,驚純粹係我miss佐個right timing, 只不過係奇怪咁多日一個笑哈哈都冇,因為結婚前有做婚驗話我正常冇問題。

大宅

我都試過有某幾個月 keep住check頭9天無哈哈 但耐一點日子就有 period正常日子準備來
我諗每月排卵係都有少許唔同 我記得遲見到哈哈笑時 果個月返工都特別忙 個人攰既

大宅

小敦媽 發表於 21-12-3 17:29
我有睇緊中醫,佢都話唔使test,不過我同老公都keep trying,即使冇笑哈哈,驚純粹係我miss佐個right timin ...

我都有睇過西醫···
佢都話未必個個月會排卵嘅
所以可能你今個月無排
如果你想confirm少少就度埋基礎體溫
咁就比較清楚到底有無排過卵

洋房

Ashley_x 發表於 21-12-6 09:23
我都有睇過西醫···
佢都話未必個個月會排卵嘅
所以可能你今個月無排

已經period到,唯有下個月再試(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊