美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

對提升輪廓見效嗎?有植牙/金屬牙套係咪唔適合做?

象牙宮

hellomiki 發表於 21-11-30 12:06
對提升輪廓見效嗎?有植牙/金屬牙套係咪唔適合做?

2~3次療程可看出效果,治療間隔為1個月。每次治療約30-50分鐘。(有冇做到位)很重要。

0.3mm微針,精準的將分段式射頻(Fractional RF)直接導入皮膚中。電極周圍加熱到55°C~60°C,深入真皮層,激活膠原再生,達至提升緊緻輪廓及撫平凹陷肌膚的效果。另外療程亦能用於修身塑型,緊緻肌膚,達致纖體效果。

0.3mm微針 會痛嗎? 很幼。

針灸會痛嗎? 有時會。 自己要放松。 
抽血會痛嗎? 
打針會痛嗎?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

333s 發表於 21-11-30 14:30
2~3次療程可看出效果,治療間隔為1個月。每次治療約30-50分鐘。(有冇做到位)很重要。

你做過嗎? 效果好唔好?
做完塊面係咪紅晒? (諗起針吉完成塊面都是洞洞...)

禁止訪問

珍珠宮

Livingcc 發表於 21-11-30 16:18
有朋友做過,超痛同埋創傷時間好長

美容治療師話做完少少紅好快退,唔係好痛會敷麻膏咁話,而家心大心細唔知做唔做好,你朋友幾時做? 會唔會而家技術無咁痛呢?

象牙宮

hellomiki 發表於 21-11-30 14:44
你做過嗎? 效果好唔好?
做完塊面係咪紅晒? (諗起針吉完成塊面都是洞洞...)
...

微紅吧。肉眼看不到针。除非你超敏感皮膚吧。
0.3微針,非常幼。敷面膜。 該看不到洞。
可先做一次試,不做 course。壓力不大,舒服D。

0.3微針 我用做护肤保養,让皮肤更好、更快地吸收护肤品,起到更佳的功效。
刺破真皮层,治疗细纹、紫外线损伤、浅疤痕以及色沉。
帶著保養成份無痛穿透肌表屏障,因此敷的時間也比一般面膜久,至少要40分鐘,讓玻尿酸微針將溶入層層肌膚。

我有針灸,抽血常規,針灸針,抽血針。粗于微針。
中醫師說,我不怎怕痛。我有感覺,只是承受得了,就不出声。
Treatment regimen 治療方案
ages 30-40 : 1-2次
ages 40-50 : 2-3次
ages 50-60 : 4-6次 **

Microneedling with Secret RF
https://www.youtube.com/watch?v=-EDedW_Pr9w

Skin Tightening of the Face using Radio-Frequency (RF) Microneedling
https://www.youtube.com/watch?v=geVB4_Ld6Ao&t=46s
Treatment regimen 治療方案
ages 30-40 : 1-2
ages 40-50 : 2-3
ages 50-60 : 4-6 **

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

333s 發表於 21-11-30 18:12
微紅吧。肉眼看不到针。除非你超敏感皮膚吧。
0.3微針,非常幼。敷面膜。 該看不到洞。
可先做一次試 ...

謝謝你分享
有d人話好痛有d話可承受到嘅痛,可能個個人感覺唔同,同埋美容師點操作有關,如果打得深應該痛d..
你打完後第二日皮膚係咪同平時一樣? 上面有jm話恢復期長...
我擔心做完出唔到街,驚面紅又腫脹

大宅

回覆樓主:

我做開scarlet RF,因為呼麻基本上感覺唔到痛,做完整臉會紅,但幾小時就退!頭兩日面上某啲啲部位都有少少紅點,不過之後會退!做完的確感覺到皮膚收緊咗,一星期後毛孔細咗好多同白淨左!

伯爵府

myboyboyboy 發表於 21-11-30 21:06
我做開scarlet RF,因為呼麻基本上感覺唔到痛,做完整臉會紅,但幾小時就退!頭兩日面上某啲啲部位都有少少 ...

聽有啲JM講做laser 有機會反黑, 請問做scaelet有冇 缺點 /後遺症之類? 因為本人有生暗瘡/暗粒問題 ,導致毛孔粗大, 美容師都有提議我做scaelet

象牙宮

hellomiki 發表於 21-11-30 21:03
謝謝你分享
有d人話好痛有d話可承受到嘅痛,可能個個人感覺唔同,同埋美容師點操作有關,如 ...

台灣,外國,youtube (外國/台灣) 打的狠。效果不用說。恢復期長。去疤,去洞
打完即回家,多數要你假期去做。8-24小時內。正常。
你估操作人會做的那么深???。效果怎樣,心知肚明。。

A。 用心 vs  求其 之別。
age30-40,只需1-2次。
age 50-60, 只需4-6次。
次治療約30-50分鐘

B。香港 做多長時間???
自己做多了。感受到。

另醫生告我,反黑/色素不均,用微針。美白。
http://www.drhealthbeauty.com/hk/beauty-treatments/medical-beauty-treatments/high-energy-based-machines/micro-needle-rf.html
https://www.cosmetic-central.com/cn/center/medical-aesthetic-laser/scarlet-rf-micro-needle-electrodes/

http://www.lapuroskin.com/treatment-detail.php?id=22&lang=tc

https://acmebeauty.com.hk/ellisys-plus-

理性討論交流者。

禁止訪問

大宅

cheuklokmom 發表於 21-12-1 00:03
聽有啲JM講做laser 有機會反黑, 請問做scaelet有冇 缺點 /後遺症之類? 因為本人有生暗瘡/暗粒問題 ,導 ...

其實scarlet係安全嘅療程,因為係低能量所以唔會好似laser(高能量)咁有機會反黑!我諗最多都係冇乜效果,所以搵個信譽同手勢好的治療師做好重要!我係見過醫生問咗資料才試做,第一次試做覺得好就買咗五次療程,我個人覺得做咗第三至四次開始皮膚轉變好大!醫生話scarlet不需要長期做,所以我都係諗住做10次就會停!因為疫情頭五次都好間斷咁做,但皮膚改善都明顯!我本身都係暗蒼底,自從做咗scarlet毛孔細左同埋皮膚穩定咗,膚質明顯改善咗!

333s    發表於 21-12-3 17:47

水晶宮

myboyboyboy 發表於 21-12-1 21:27
其實scarlet係安全嘅療程,因為係低能量所以唔會好似laser(高能量)咁有機會反黑!我諗最多都係冇乜效果 ...

醫生還是美容師做?
感覺上Scarlet比激光去斑具入侵性治療,要敷麻醉膏,針刺入皮膚

大宅

emilylam 發表於 21-12-2 09:50

醫生還是美容師做?

激光危險好多,開得太大極容易會傷到皮膚,又會有機會反黑或反白!反而scarlet 微針刺入皮膚表面唔係太深,主要係刺激皮膚表皮層自我修復!我去開的做scarlet 係治療師做,laser係醫生做(因為部機只可以醫生操作)
夫麻醉純粹係減少痛楚

333s    發表於 21-12-3 17:48

水晶宮

myboyboyboy 發表於 21-12-2 13:31
激光危險好多,開得太大極容易會傷到皮膚,又會有機會反黑或反白!反而scarlet 微針刺入皮膚表面唔係太深 ...

嗯,明白
最重要識操作,應該都穩陣
請問你覺得微針射頻痛唔痛? 有d人話敷左麻膏都超痛 係咪打得太深所以先痛呢?

大宅

emilylam 發表於 21-12-2 13:43
嗯,明白
最重要識操作,應該都穩陣
請問你覺得微針射頻痛唔痛? 有d人話敷左麻膏都超痛 :tooc ...

我就完全感覺唔到痛,因為敷完ma成塊面都麻痹晒,淨係feel到好似有啲嘢喺塊面度掂吓咁!scarlet唔會刺得好深,只係到表皮層

水晶宮

myboyboyboy 發表於 21-12-2 15:53
我就完全感覺唔到痛,因為敷完ma成塊面都麻痹晒,淨係feel到好似有啲嘢喺塊面度掂吓咁!scarlet唔會刺得好 ...

謝分享
本身我無咩暗瘡,想提升輪廓和皮膚骨膠原,啱做嗎?

大宅

emilylam 發表於 21-12-2 16:26
謝分享
本身我無咩暗瘡,想提升輪廓和皮膚骨膠原,啱做嗎?

其實scarlet 本身係改善膚質,如果係想輪廓提升我諗你應該做thermage!

珍珠宮

kayhuihuii 發表於 21-12-1 10:55
樓主本身想改善啲咩? 如果係凹凸洞,做其他機仲好啦,唔會down time咁耐

想改善面部細紋,毛孔,輪廓

伯爵府

myboyboyboy 發表於 21-12-1 21:27
其實scarlet係安全嘅療程,因為係低能量所以唔會好似laser(高能量)咁有機會反黑!我諗最多都係冇乜效果 ...

妳講得好清晰, 謝謝妳解答

首頁

尾頁

跳至