自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

我個仔係咁,不過我預左,冇呷醋

伯爵府

BK Milk勳章

做父母難道不是希望子女幸福嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章

shirley784 發表於 21-12-2 12:00
( 純假設 )

如果你個仔 (30歲) , 對女友/老婆 , 明顯好過對你 , 例如你有病佢唔關心你 , 寧願留時間關心 ...

都唔辦法,留番d 錢自己照顧自己

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

c.vieri 發表於 21-12-2 12:06
你日日都真係開好多d感情假設題

不如快趣搵個男朋友/老公,到時就會點做

水晶宮

( 純假設 )

如果你個仔 (30歲) , 對女友/老婆 , 明顯好過對你 , 例如你有病佢唔關心你 , 寧願留時間關心 ...

我陪個仔最多廿多年,佢之後人生路係同佢另一半行。望都望佢哋恩愛啦。不生下一代係佢地選擇,沒所謂。自私那些媽媽就成日想二者並存,又要自己有下代,又要人地聽晒佢話,控制狂咁。呢類阿媽不如直接叫個仔單身,不好成家立室啦!費事累人地個女受委屈啦!

將心比己,我將來個女都會嫁,我絕對禁止佢嫁媽寶男,仲有,最好佢老公係獨仔,孤兒。煩少好多野。天下間奶奶們多數衰。

男爵府

掉返轉諗吓,老公對你好過老媽,你又點睇
無聊閒在家

子爵府

另一半係好親密嘅人,錫佢多過錫阿媽都唔出奇
我覺得主要係睇一個人喺咩環境成長,如果佢成長時同家人關係好,就算結婚錫老婆都一樣錫父母
只要個女仔對個仔好,父母唔需要呷醋

珍珠宮

c.vieri 發表於 21-12-2 12:06
你日日都真係開好多d感情假設題

不如快趣搵個男朋友/老公,到時就會點做

樓主唔係咁無聊嘛?睇嚟佢心靈好空虛吓喎

珍珠宮

我老公都係人哋個仔,佢對我又好過佢媽,所以唔會覺得意外

琥珀宮

( 純假設 )

咁你要反省下
不過佢兩個恩愛都係好事

水晶宮

( 純假設 )

要問下奶奶

大宅

( 純假設 )

當真正代入你自己度, 就有感覺係點呀

男爵府

虎到金來勳章

天貓 發表於 21-12-2 12:09
做人父母都係想仔女可以自立,成家立室,佢對老婆好都應份,因為佢另一半先係陪佢一世嘅人,兩公婆好佢先會 ...

完全同意

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果果個係你老公, 你又會點?
會唔會覺得你99好慘

複式洋房

Protea 發表於 21-12-2 12:13
佢錫老婆多d同唔生我完全冇問題,但有病佢唔關心我就會出聲。

非常認同,錫唔錫老婆係一回事,關唔關心自己又係另一回事

象牙宮

( 純假設 )

BK 呻多D。
自己錫自己多一些。中年至老年人。
參加社区活動。
交多D, 退休朋友, 得閒关心人。

我仔未30, 未有女友/老婆 , 我有病佢唔關心我 , 我死左, 可能會話, 菅我咩事。 ===你有什么看法?
命也。年輕時又沒條件生多個。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

回覆樓主:

就算初相識嘅女朋友,都親過自己阿媽,更何況將來嘅新抱,呢d係人類化學反應非常正常 ,正所謂有異性無人性,幾唔捨得但要面對和接受

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

你應該未遇過生離死別,所以咁得閒傷春悲秋,無所事事亂咁諗,一家人齊齊整整健健康康,已經是福,其他係錦上添花。

水晶宮

happylife28 發表於 21-12-2 15:47
有病應該去睇醫生 ....... 記住準時食藥!

姊妹好波, 樓主成日問D假設問題

子爵府

iamiam 發表於 21-12-2 12:14
生仔預左,所以生女好,可惜冇得揀

生女真係會多大個仔( 女婿) 又送禮又會對你恭恭敬敬, 見面仲多過自己阿媽

首頁

尾頁

跳至