自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

希爾達 發表於 21-12-5 16:33
以前叫Junk Bay.

係喎,你講我先醒起,以前讀書老師真係教Junk Bay。

男爵府

beautytiny 發表於 21-12-5 14:26
請問將軍澳有什麼吸引之處?好住在什麼?要近年好多人搬入將軍澳

住咗三十年唔覺有吸引之處

子爵府

2024年龍年勳章

想起垃圾,高樓,人

珍珠宮

好似就快開通多一條將藍隧道解決塞車問題,以及有條跨灣大橋就落成,條橋有單車徑同緩跑徑可睇日落

子爵府

曾經有一個師傅同我講過,想發達,一世都吾好搬入將軍澳,普通住冇大問題,但住入去咪洗指意有飛皇騰達嘅一日啦,我都識好多人住將,但真係冇見過真正有錢人會住入去架!

大宅

人多, 星期六日個個商場都人多都爆
朝早返工
塞車塞到呢....要預早出門
放工返屋企
過左某d 時間, 返入將軍澳又係塞

餐廳越黎越多連鎖集團
以前落樓就有茶記
而家要行好遠先搵到一間

珍珠宮

jrbady 發表於 21-12-5 23:02
曾經有一個師傅同我講過,想發達,一世都吾好搬入將軍澳,普通住冇大問題,但住入去咪洗指意有飛皇騰達嘅一日啦 ...

打工仔先要講生活配套
近港鐵街市超市食肆
有錢人通常住的地方通常周邊百無

水晶宮

曾經有一個師傅同我講過,想發達,一世都吾好搬入將軍澳,普通住冇大問題,但住入去咪洗指意有飛皇騰達嘅一日啦 ...

咁你師傅有冇話住邊可以發達?半山?

珍珠宮

回覆樓主:

住左10年:
好:多綠化、大公園、社區設施,交通方便(地鐵去港島)
唔好:人多,返工時間將隧非常塞,要1小時以上先去到港島,大部份連鎖店,無咩好食食肆,中學校網麻麻

子爵府

回覆樓主:

住過將軍澳幾年,感覺麻麻,除左出入港島區係比較方便之外,去其他地區都好遠,港鐵將軍澳線繁忙時間超級擠迫
多商場,但大部分商場都係果堆連鎖店,有d悶,有咩地區特色,而且好早關門,夜少少返屋企已經冇野食

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

對我嚟講太太太多人,生活費用提高咗太多

慶幸我終於搬離將軍澳
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

住坑口, 沒有將軍澳站咁多人, 近西貢空氣清新D, 住了十年從來沒有聞過有臭味, 可能高層50樓亦不覺潮濕

珍珠宮

似乎同他區如藍田果d會分別不太大

子爵府

回覆 whywhite22 的帖子

要夾主力搵錢果個人架,如果主力搵錢果個吾夠身強,住上半山好易破產,欠水嘅人住跑馬地都吾得,有d地方住落都會財來財去!不過風水佬嘅嘢只作參考,不能儘信

子爵府

係太太潮濕,試過一次揸車入去探朋友,架車泊左係度,只係2-3個鐘頭,攞車時架車滿佈水珠,朋友話係甘架,佢架車長期濕架,一出番港島,天朗氣清,好清爽,架車泊幾耐都完全吾會濕,呢d地方吾岩我啦!

珍珠宮

近市區,有區內配套,樓價較低,有海景,有海濱長廊。

別墅

回覆樓主:

樓新,比港島平。
交通過港島東九都方便。
大公園大草地海濱徑,跑步踩車hea一流.
有山有水,再吾係入西貢都好快

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

真正有錢人係指邊D?將南果邊D樓比較貴,特色單位幾千萬算唔算有D錢?

Manwah    發表於 21-12-6 15:31
SAM43    發表於 21-12-6 11:03

子爵府

回覆 lovebobo 的帖子

吾講啦,你自己去諗啦,每個人把尺都吾同, 呢個post 甘多人住係將軍澳,講多錯多!

大宅

相比之下樓價比較平

首頁
12345...7

尾頁

跳至