自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BKFinder 發表於 21-12-6 11:37
請問係康城果面定市中心?

係坑口站附近呀!

子爵府

TingTing 發表於 21-12-6 15:15
樓價平。人太多,濕氣重

你平既標準係?澳南d 樓絕對唔平

子爵府

海綿大哥 發表於 21-12-6 20:47
淨係市區密度低已經贏晒啦
環境寬大d, 住得都舒服d

其實TKO 密度同市區都係差唔多. 講環境一定係TKO 完勝. 街都闊落d. 同埋,好多人話TKO 好多人,係因為商場連商場. 地面人其實唔多,咁d人又唔落地面行係要迫商場冇辦法

子爵府

zitamamama 發表於 21-12-7 19:24
樓價反映一切,住個邊既人唔接受現實。
話港島樓舊,都係既。
但人地幾十年樓個價同tko新樓一樣價 ...

無可否認係地段問題. 但唔關環境、配套事

珍珠宮

白菜乾湯 發表於 21-12-6 12:56
有朋友因校網,搬出將軍澳,真係好景左
舊同學係風水師,佢話根本唔係睇住邊區就一定好/唔好,係要夾番自己嘅命格。現任一哥都係一直住將軍澳,佢步步高陞,唔見得唔好

珍珠宮

jrbady 發表於 21-12-5 23:02
曾經有一個師傅同我講過,想發達,一世都吾好搬入將軍澳,普通住冇大問題,但住入去咪洗指意有飛皇騰達嘅一日啦 ...
真正有錢人來來去去都係嗰幾區架啦!有幾多人真係會 飛黃騰達丫(我唔知你所謂嘅 飛黃騰達係點),普通打工仔有2,30萬人工已經十分好

珍珠宮

babytt2 發表於 21-12-7 13:58
我覺得 tko 少人d, 行出海皮個 view 好舒服

謝,好多人提澳南,有冇街名?日出康城果忽以南定點?你講的海皮又係那街?康城望海段?
上面有位住寶琳同幾個人話 TKO太太太多人,都幾嚇人,因為就算識人住旺角都永冇聽過咁去形容自己果區,令我想係旺角再 double人數的狀況,堅恐怖

同埋上面有人話泊架車成架濕晒,再問清楚原來係坑口,請問康城同市中心(TKO mtr個位) 又有冇這狀況?

首頁

尾頁

跳至