興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

以前抽中過政府社區園圃,但之後一直都抽唔到,而新界區又太遠,本身住港島區。

請問,除咗新界區同政府嗰啲園圃,大家知唔知邊度有園圃出租?謝謝!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lalalumlum 發表於 21-12-8 13:06
以前抽中過政府社區園圃,但之後一直都抽唔到,而新界區又太遠,本身住港島區。

請問,除咗新界區同政府嗰 ...

你入幾多張飛?我6個中一個,農友話我好彩,佢入咗十幾張飛
灣仔30/12開始後補,但灣仔塊地無咩陽光所以唔受歡迎(我中咗無交錢,之後中咗南區就交咗錢)

我上網見到呢間,我估我朋友係租緊則魚涌,好!貴!
http://www.cityfarm.hk/index.php/main/field

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 21-12-26 15:32
你入幾多張飛?我6個中一個,農友話我好彩,佢入咗十幾張飛
灣仔30/12開始後補,但灣仔塊地無咩陽光所以唔 ...

我入咗一張飛咋
City Farm 我上過觀塘嗰間,個種植箱非常細及迫,個天台九成地方放滿哂,但暫時都未有位租
佢真係好發

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lalalumlum 發表於 21-12-26 21:31
我入咗一張飛咋
City Farm 我上過觀塘嗰間,個種植箱非常細及迫,個天台九成地方放滿哂,但暫時都未有位租 ...

下次用多幾個親友名去抽,真係唔易中。
我都係港島人,非常明白。我夠知新界平,但車錢時間實在令人卻步。我而家租南區可以日日去

哎呀原來我報錯料,30/12開始後補嘅係天后,而家公開抽籤嘅係中山(最後今日)。你試吓後補,或者試吓抽中山?

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 21-12-27 01:20

下次用多幾個親友名去抽,真係唔易中。

謝謝

首頁

尾頁

跳至