婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

….

大宅

fung88888 發表於 21-12-9 00:50
如果結婚要比家用99又要比自己呀媽!咪成份糧差唔多沒咋……(emoji)(emoji)(emoji)我只係好奇(emoji)(emoji ...

俾少許吧~她會待你好d.

大宅

你意思係你自己一份家用比99, 你老公又一份?
我唔會分開比,成份家用老公一次過比,錢係邊個出就自己同老公傾掂數

男爵府

牛年勳章

回覆 fung88888 的帖子

同老公傾掂數,老公比你就唔洗比拉。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

如是老公俾,記得講埋句埋你果份。
大時節求其多少俾佢買糖食,如果關係冇咩野,不是盡孝,是買佢怕。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

回覆 fung88888 的帖子

首先係咪一齊住?唔係,通常老公自己俾99個邊,你自己俾你屋企個邊

如果一齊住,咁你同老公應該傾掂一個數去俾,唔會分開俾囉

大宅

如果結婚要比家用99又要比自己呀媽!咪成份糧差唔多沒咋……(emoji)(emoji)(emoji)我只係好奇(emoji)(emoji ...

我之前俾一千元奶奶,她話不要了,我原本放在枱上,見她說不要咪攞走囉。
點知她問c6一千元係咪連埋報紙一齊掉左?c6問我,我說我收起左。
其實奶奶係想要我俾既錢。

水晶宮

不好傻。你奶奶家用由你老公比。你比回自己父母得啦。

伯爵府

Astra00 發表於 21-12-10 06:47
不好傻。你奶奶家用由你老公比。你比回自己父母得啦。
我都係咁做, 自己父母,自己處理。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

由老公俾(跟住佢要話你有份)
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

唔好比錢, 比左你後悔
如果老公叫你比, 你就話搬出去住

珍珠宮

做6299, 就要付出代價, 新抱都養唔起, 唔好取新抱囉

大宅

cathngai 發表於 21-12-10 07:48
我都係咁做, 自己父母,自己處理。

講得對

琥珀宮

多一個人住,屋企洗費一定多咗,應該要加家用比99。你老公唔加,就你比,無理由要99貼你洗費

伯爵府

回覆樓主:

呢D嘢老公負責啦!
如果妳有家用俾娘家,冇理由2邊都俾囉~

男爵府

anna59 發表於 21-12-10 18:15
做6299, 就要付出代價, 新抱都養唔起, 唔好取新抱囉

jm思維幾特別!
仔女結婚,如果要同住就要照顧仔女另一半,否則就要好俾仔女結婚!!!

珍珠宮

ZetaGundam 發表於 21-12-11 01:15
jm思維幾特別!
仔女結婚,如果要同住就要照顧仔女另一半,否則就要好俾仔女結婚!!!
:igiv ...
好多6299 迫個仔同新抱同2老一齊住, D 中老 6299 仲希望新抱照顧佢地, 養佢地, 咬軟, 咁梗系要付出代價啦!
取新抱梗系要無條件養埋新抱.
取新抱要講條件, 窮人無資格取新抱

水晶宮

anna59 發表於 21-12-11 10:08
好多6299 迫個仔同新抱同2老一齊住, D 中老 6299 仲希望新抱照顧佢地, 養佢地, 咬軟, 咁梗系要付出代價啦!
...

第一段我同意你。

男爵府

anna59 發表於 21-12-11 10:08
...

多謝晒

珍珠宮

bk 好多中老睇, 等D 中老6299自己檢討吓, 自己有幾討厭

首頁

尾頁

跳至