自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

公爵府

十一哥 發表於 21-12-9 11:44
返5日工, 有雙糧花紅, 彈性上班, 過probation 14日大假, 無經驗唔緊要可以train, 但英文written一定要得, ...

我試過interview temp clerk,半年contract,叫我做一個一小時的written test,我即刻走左,吾係我英文吾得,係太化時間,人工又只係12k。
考政府文員skill test都只係半個鐘。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lilysun123 發表於 21-12-9 16:11

我試過interview temp clerk,半年contract,叫我做一個一 ...

一個鐘頭又係衰嘅!
人人見工做一個鐘,夾埋都做晒d嘢,唔駛請人啦

大宅

vivibabyvivi 發表於 21-12-9 11:58
掉返轉諗,英文written 得嘅人點會做14k嘅工?

咪係,英文得亦唔需要只做clerk 吧

侯爵府

我見而家呢份工做左差唔多三個鐘test,我拎住d題目覺得自己好似考緊試咁

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

地區呢?
行業呢?工廠地盤?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

14K文職﹐應該只可講普通DSE畢業 (即係英文岩岩PASS) OR 一D 做開FTM好耐無做野而仔大女大想出返黎做野個批﹐或者ZIP下時間等退休個D (呢D公司又未必請啦WOO)。一般英文好D個批人都讀得下書唔會接受14K既工。

男爵府

回覆樓主:

普通一個文員都Lee 個價,英文要得,吾係Lee 個價吧。

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

十一哥 發表於 21-12-9 11:44
返5日工, 有雙糧花紅, 彈性上班, 過probation 14日大假, 無經驗唔緊要可以train, 但英文written一定要得, ...

你target d ftm, 有啲可以返幾個鐘

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

侯爵府

十一哥 發表於 21-12-9 14:43
大家誤會,英文written意思唔係去到management level, 係正常, 簡而精就可以.

如果係簡單的可以左抄右抄,覆來覆去都係個幾句,14K都差唔多

8-)

公爵府

Charlotte_mom 發表於 21-12-9 16:19
一個鐘頭又係衰嘅!
人人見工做一個鐘,夾埋都做晒d嘢,唔駛請人啦
...

仲要係temp clerk,半年contract。
都吾係好出名間公司,R字頭相機公司 。

公爵府

虎到金來勳章

MiMicc南 發表於 21-12-9 15:05
好心出手就爽d,萬4搵鬼做咩。
你係bk講都係想引c9 見,但老實呢個唔係市價囉,請到都做唔長啦。
...
首先,人工唔係我話事!另外,在此出我沒想過引那些人睇,希望你用詞客氣D!

大宅

回覆 Fiona_yy 的帖子

秘書個名都好聽D

公爵府

虎到金來勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

十一哥 發表於 21-12-9 14:00
唔緊要, 其實我未講哂, 來到interview時可以傾, 而我講嘅係估, 如果interview表現好已可以apply更高positio ...

請問請幾多歲?

水晶宮

karshing 發表於 21-12-9 17:29
請問請幾多歲?

同問

瑪瑙宮

紫翹 發表於 21-12-9 12:37
英文一定要得? 得到咩程度先?? 簡單覆email, 其實好多都得, 但如果你英文得既要求係去到寫篇長文既程度, 14 ...

係囉

公爵府

虎到金來勳章

得嘅意思我已經解釋左,唔係要寫論文,只要溝通到,簡而精已經可以了!

珍珠宮

回覆樓主:

要改改個title, 唔好用clerk

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁強調英文得,即係公司好多人英文唔得先咁講,我公司就係大把英文唔得同事係到唔肯走,等退休,公司又唔炒!
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

首頁
23456...7

尾頁

跳至