懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

第一次產檢(沒有心跳,醫生話可能大尚小,約兩星期後再照)前三日開始流啡,之後變鮮紅,琴晚開始流m 咁,今日起身刷牙,感覺有舊啫喱糖物體流出,一望有舊大約8cm 的組織流左係M 巾(好似腸咁),準備去睇醫生,想問可以不用吃藥,不用刮宮,就咁等佢自己排嗎?沒有腹痛

複式洋房

Nutcraker 發表於 21-12-11 10:24
第一次產檢(沒有心跳,醫生話可能大尚小,約兩星期後再照)前三日開始流啡,之後變鮮紅,琴晚開始流m 咁, ...

要去醫生度照超聲波睇吓清哂未,我試過爭少少又唔想用藥/做手術,就睇中醫清埋出嚟,不過食完中藥都有再照超聲波,確保清哂,如果拖太耐有機會發炎。

洋房

sleepingmaru 發表於 21-12-11 10:39
要去醫生度照超聲波睇吓清哂未,我試過爭少少又唔想用藥/做手術,就睇中醫清埋出嚟,不過食完中藥都有再照 ...

中醫清埋佢信得過嗎?唔想刮宮(emoji)

男爵府

如開頭佢size細係有機會自己已排清,乜都唔洗做。你去左急症睇左先,醫生照過先知!呢d快d去睇,唔好拖!
保重!

子爵府

我之前都係check到無心跳,私家醫診所寫紙我去醫院排期check, 公立俾左個快期我 ,照完情況一樣叫我等多2星期睇下有無自然流,結果幾日後排出,之後覆診時好彩話排清就唔駛食藥or刮宮,所以你一係排期公立,一係睇個婦科醫生再照照,確保排清先可以進補

複式洋房

Nutcraker 發表於 21-12-11 10:41
中醫清埋佢信得過嗎?唔想刮宮(emoji)

我個中醫本身係睇開婦科生BB嘅,咁因為我本身有睇過私家同公立婦產科醫生,證實個胎冇再發展落去,而我亦已經留咗成個禮拜鮮血,有啲組織已經流咗出嚟,只係未清哂。婦產科醫生當時覺得淨返唔係太多組織,又一直有流緊血,所以比我自己揀自然、食藥定做手術。我想最少傷害,咁我中醫就開咗啲藥比我清咗出嚟,之後再照超聲波證實清哂先開始補身。

洋房

我啱啱都7週流產,之前無肚痛,只係7週未見心跳,流左幾日血水,有晚突然流好多血入醫院就已經自己排左出黎😔

洋房

dreydreyhk 發表於 21-12-12 18:12
我啱啱都7週流產,之前無肚痛,只係7週未見心跳,流左幾日血水,有晚突然流好多血入醫院就已經自己排左出黎 ...

自己排哂,唔洗做任何野?

首頁

尾頁

跳至