婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

ilovecafe 發表於 21-12-22 14:04
咁就簡單,直頭唔見

而家唔會見 只係年初一去拜年見一次

大宅

臭猪 發表於 21-12-12 21:13
係嬲到一見到佢就想離佢遠啲。我老公都好嬲佢阿媽 因為我奶奶最錫佢外孫仔同外孫女 自己個孫就好像外人
...

咪好囉,唔洗煩。我果位,外孫移左民。凡事向好看。不過我憎佢憎到,咁耐都無比BB佢抱。

大宅

係嬲到一見到佢就想離佢遠啲。我老公都好嬲佢阿媽 因為我奶奶最錫佢外孫仔同外孫女 自己個孫就好像外人
...

佢咁做,就真係白白送左個仔(你老公)比你。
理行現代既要仔(老公)唔要乸(99)。
你應該好好感激奶奶。

別墅

ilc 發表於 21-12-22 18:37
佢咁做,就真係白白送左個仔(你老公)比你。
理行現代既要仔(老公)唔要乸(99)。
你應該好好感激奶奶 ...

連我老公都企我呢邊 諗下佢阿媽幾討厭

水晶宮

臭猪 發表於 21-12-29 16:37
連我老公都企我呢邊 諗下佢阿媽幾討厭

放鬆吧!努力顧好自己家庭。咁樣先可以證明你勁,敵人先沒咁易有位做謠生事。

別墅

Astra00 發表於 21-12-29 20:34
放鬆吧!努力顧好自己家庭。咁樣先可以證明你勁,敵人先沒咁易有位做謠生事。
...

前兩日佢打電話比我老公 叫我老公攞呢樣攞嗰樣比佢 佢又唔叫佢個女攞比佢。有咩事就我老公 好事就佢個女

水晶宮

臭猪 發表於 21-12-29 20:36
前兩日佢打電話比我老公 叫我老公攞呢樣攞嗰樣比佢 佢又唔叫佢個女攞比佢。有咩事就我老公 好事就佢個女
...

你奶奶同我嗰件奶奶一樣喎,又係有咩事唔搵佢啲女,專煩我老公,好似當我老公先係佢老公咁款。好心佢啦,佢自己同老爺感情又唔好,成日將啲感情轉移去我老公度,佢都仲有其他嗰啲女呀,得閒返下去佢啲女好過啦,我老公周身唔得閒,佢就專門煩我老公,佢有個女唔使返工,又唔使湊仔,又唔去搵佢個女,有時都真係唔明。

別墅

Astra00 發表於 21-12-29 22:08
你奶奶同我嗰件奶奶一樣喎,又係有咩事唔搵佢啲女,專煩我老公,好似當我老公先係佢老公咁款。好心佢啦, ...

係啊 我都唔明

別墅

same here

子爵府

...

同X2
編心都爆

別墅

tingtingalex 發表於 22-1-14 07:29
同X2
編心都爆

今年都唔會見到佢

複式洋房

回覆 一肚子是氣 的帖子

我也是 !感覺我出現搶左佢對仔女 成日都話佢個寶貝兒子 同左我一齊就變曬 又話阿姑仔點點點都瀨我 又以貌取人 99批評我樣身材 自我覺得佢仔好靚仔 !由我生之前 佢已經成日比說話我聽 好討厭 什至會喊 !生左之後 ,係我媽面前 成日話好好照顧我 但佢成日整返格夜幾日送比我食 佢阿女阿仔放假或想食咩 佢就買新鮮既野比佢地食 我呢?我都知新抱是外人,幸好 我媽媽真係錫我 知我受苦 😫😫😫

複式洋房

Ws1234 發表於 22-12-10 22:19

我也是 !感覺我出現搶左佢對仔女 成日都話佢個寶貝兒子 同左我一齊就變曬 又話阿 ...

同你差唔多(emoji)又係生之前已經俾好多說話我聽,好彩我算樂觀,無抑鬱。佢本身份人好斤斤計較,用多少少野都唔滿意咁。佢又係好鐘意一個餸分幾日幾夜食,好慳家咖。加上啲衛生意識又好差,我成日都幫佢執手尾。好彩我又係有媽媽錫我,會成日陪我傾計,肯幫手湊下仔仔咁。

男爵府

唔鍾意
有野買就搵你
但有著數就唔預你

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

臭猪 發表於 21-12-13 07:43
係啊 我老公一直都好嬲佢阿媽 因我奶奶每次都攞我啲仔同佢兩個外孫比 成日係我哋面前話佢兩個外孫讀書叻英 ...

我好你少少,剛剛上星期日食咗冬節晚餐,一看到佢,睇日即刻心情好差,唔知點解?每一次見到佢心情真係好差好差(emoji)有時真係唔想去食飯,但係又唔想老公難做(我唔去,佢又唔去)

洋房

...

原來全世界嘅1999都係咁
我仲以為得我係咁

洋房

臭猪 發表於 21-12-22 14:09
而家唔會見 只係年初一去拜年見一次

使咩見,見自己外孫得啦

珍珠宮

Ws1234 發表於 22-12-10 22:19

我也是 !感覺我出現搶左佢對仔女 成日都話佢個寶貝兒子 同左我一齊就變曬 又話阿 ...

新抱食隔夜餸,過期變壞野,真係好過份,自己仔女食好野,我明白親生同唔親生有分別,但做新抱都唔會俾壞野99食,自己媽食新鮮野咁衰格啦!呢啲99真係人品有問題!

複式洋房

係呀 好想快些搬走

複式洋房

臭猪 發表於 21-12-13 07:43
係啊 我老公一直都好嬲佢阿媽 因我奶奶每次都攞我啲仔同佢兩個外孫比 成日係我哋面前話佢兩個外孫讀書叻英 ...

咁似我細個(大個一樣),阿嫲不溜錫啲表弟妹,我係最差。啲表弟有慶祝生日,我無。小學一年班我問阿嫲點解我無生日蛋糕,佢話我咁大唔使蛋糕。啲表弟妹病會無限關心,但就會話我自己搞得掂。表弟病仲叫我去關心表弟拎嘢上去俾佢食。佢哋返嚟會問佢哋今晚想食乜買俾佢哋食。我就求其話無乜嘢煮,炸啲豬皮油比我撈飯佢入醫院我就好緊張做依樣果樣,但啲表弟妹漠不關心,但佢哋依然係佢寶貝。個表哥(阿嫲最錫佢)見我咁主動,就打手提電話比佢(扮嘢?),跟住阿嫲就同人講佢好乖。啲表弟留學話佢哋好慘外國又凍又無得食,但事實成日周圍去食好嘢,放假周圍飛去旅行!我自己自費留學又做兩份part-time, 平時死慳死抵,但就話咁大個搞得掂使乜理我。我係唯一內孫,但其他係外孫。

我唔係計較內外孫,只係唔明。

首頁

尾頁

跳至