自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

遲D大掃除,睇吓有冇好方法

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

工展會有一檔有賣抺窗機,$300 唔算貴 細細個

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

HoneyBoy 發表於 21-12-15 14:55
遲D大掃除,睇吓有冇好方法

先用濕毛巾抹,再用報紙抹

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

ikokam 發表於 21-12-15 16:09
工展會有一檔有賣抺窗機,$300 唔算貴 細細個
有興趣, $300真係唔貴, 但有無真實用家可以比啲用後評語

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

jcstai 發表於 21-12-15 18:48
有興趣, $300真係唔貴, 但有無真實用家可以比啲用後評語

佢係用雙面 用2部機夾住玻璃係中間,同時吸住, 窗入面可以自由移動,跟住外面部機會因為磁力跟住你個機一齊移

因為不是自動,要手動所以平

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

ikokam 發表於 21-12-16 12:48
佢係用雙面 用2部機夾住玻璃係中間,同時吸住, 窗入面可以自由移動,跟住外面部機會因為磁力跟住你個機一齊 ...
JM買咗? CP值高嗎? 個人只係唔想買完多一件廢物放在家

其實手動也沒關係, 因為抺窗外有些位置的而且確有難度及危險. 不過見過網上有評語講過磁石夾太緊, 要用九牛二虎之力才可以抺到窗. 另外又有評語話磁石太鬆吸唔穩, 容易跌落街 都唔知係唔同牌子有分別, 還是啲人唔識用

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

jcstai 發表於 21-12-16 13:35
JM買咗? CP值高嗎? 個人只係唔想買完多一件廢物放在家

其實手動也沒關係, 因為抺窗外有些位置的而 ...

以前 Panasonic 果隻好好用,但之後就停左產唔出。

幾年前(都唔記係邊到買)買左個差不多款嘅
都ok好用,窗外果個有手圈圈住隻手,唔怕飛落街。

首頁

尾頁

跳至