婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我真係好憎我99,佢太自私,乜嘢都諗自己,我唔奢求得佢對我好,起碼佢都要尊重下人,對外人又懶大方,對自己人就尖酸刻薄。佢係睇我唔起,因為要佢湊孫,我之前請過姐姐,又鬧到人哋喊住走話唔做。越老個人越難相處,成日搵人鬧。因為佢同自己阿媽嘈大鑊,先唔理自己阿媽,落咗黎香港住,佢又有幾孝順?佢心目中孝順嘅定義係,所以錢比曬佢,唔使佢做,日日淨係去飲茶打牌,我哋又比佢任鬧唔嬲。女人仲要做曬所以家頭細務,仲要唔比我比家用我媽,話嫁咗係男家人,要比家用都淨係俾佢一個。我老公連家用都冇俾我,全部家用都比晒佢,佢仲想點!

水晶宮

cheuklam.Lee 發表於 22-4-1 10:48
我真係好憎我99,佢太自私,乜嘢都諗自己,我唔奢求得佢對我好,起碼佢都要尊重下人,對外人又懶大方,對自 ...

你那件同我那件差唔多呀!我好你少少,不同住。但佢早期有恰我工人,想我沒左工人,然後求佢照顧小孩子。我話我至多攬炒,你整走我工人我話,我就一於不返工,得你個仔打二份工養家!我不會比小朋友你湊!佢比我拋窒,知我做得出,佢先不搞我工人。正死7+1婆。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

####.Lee 發表於 22-4-1 10:38
唔係我冇能力搬,係佢唔比我地搬,
腳係你度,錢係你度,你要搬, 佢阻到你。
俾老人家知你有本事,佢先不會亂來,好似樓上jm 話齋。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

水晶宮

kwhkwh 發表於 22-4-1 13:27
腳係你度,錢係你度,你要搬, 佢阻到你。
俾老人家知你有本事,佢先不會亂來,好似樓上jm 話齋。
...

對!同意!想有好日子過,說句野大聲啲都真係搬出去,不好同6299住。

網友太抬舉,自問沒咩本事,叫做珍惜工作及金錢咁解。

伯爵府

Chloe199401 發表於 21-12-24 10:15
有一次又係咁,
老公煮左啲湯比bb撈飯,
我只係問老公一句:剩低啲湯洗唔洗放雪櫃。

好叉煩、睇文字都知道把聲都係好衰

複式洋房

ilovecafe 發表於 21-12-22 13:54
同佢講下次佢急到點都唔好拍門,因為係佢自己叫人唔好同佢講!同埋你只係同你老公講嘢,叫佢咪偷聽完又係度撩 ...

我認同,我成日都會諗如果將來我要離婚,呢個日人一定佔左8成原因

複式洋房

Chloe199401 發表於 21-12-19 18:48
剛剛沖涼前我問一句:
老公要唔要去廁所
如果要我比佢去左先。

哇,同我99一樣,好討厭,平時人地唔去廁所,佢就唔去,人地去廁所,準備沖凉,已除3,佢都係咁話急到頂唔順要痾,已經發生超級多次,念緊辦法搬走

首頁

尾頁

跳至