潮流時尚

跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

Miyazaki 發表於 21-12-23 08:38

睇返呢位jm年頭已經問過P22類似問題(shop vs res ...

因為入過兩次門市都冇野岩。而一直跟開個reseller 都未岩色。到宜家搵岩色,要4萬,諗落又好似唔係咁抵咁

男爵府

kavenzou 發表於 21-12-23 02:23
以家P22都要4萬!?

係,金色銀扣,全新

男爵府

skywalker05 發表於 21-12-23 07:51
HC戰況太激烈
乜貨都冇
當然你即場暴力買三四萬現貨

Thanks

男爵府

l_can_fly 發表於 21-12-23 11:38
買H完全係unexpected㗎,預唔到幾時會有袋
一定要新年有的話搵個可靠代購會好啲
...

咁又係。我諗都要兩者取下平均。Thanks

男爵府

jenniferK 發表於 21-12-23 07:49
邊d link唔得? 遲D 大修下

Sorry 更正
教學文沒有問題
問題係我度

伯爵府

kicoting115 發表於 21-12-23 11:40
因為入過兩次門市都冇野岩。而一直跟開個reseller 都未岩色。到宜家搵岩色,要4萬,諗落又好似唔係咁抵咁: ...

你只係入過2次H?淨係計巡舖都輸蝕比其他jm,有貨都比其他jm買咗都唔出奇~
加上未有固定SA,疾情後都真係難d出到袋⋯⋯ 唔好話買H,CC都唔易會買到⋯⋯
建議你了解多d H的遊戲風格先,始終H唔係一般連鎖服裝/手袋店的銷售風格⋯⋯

男爵府

ChristyHayden 發表於 21-12-23 11:52
你只係入過2次H?淨係計巡舖都輸蝕比其他jm,有貨都比其他jm買咗都唔出奇~
加上未有固定SA,疾情後都真係 ...

其實我都明。1. 要多巡舖,2. 要多買唔同類型既野,3. 最重要既要佛係心態,唔可以心急或催SA 4. 遇岩SA 後要多d落鋪搵佢。 但係我去完兩次都唔算係好service既時候,其實個心已經飛左大半去reseller 度。但衰女加小薯心態(希望大家唔好介意),出面貴$15000左右,心諗$15000配貨我都起碼配到1-2野樣,咁又好似唔係咁抵喎
Thanks Christy

公爵府

kicoting115 發表於 21-12-23 11:47
睇新手,換左咁

呢個無問題喎...班長就係想分享呢個IG post內文...

同埋...唔好怪我偵探上身, 但樓主你2020十二月個帖已經有人答過官網有貨唔代表店有...就算唔睇101都爬返自己一年前啲帖先啦...你不停問同類意見, 呢度啲jm好用心同時間答過晒啲你問過嘅野....同埋你搞左成年shop又唔得代購又唔得...你左思右想得來都2046喇...學CH jm話齋, 入兩次shop未必得到你要嘅野架....有啲JMs一個月兩次都未必有啊...你一定要12/31前有...去買左個代購算啦

男爵府

Miyazaki 發表於 21-12-23 12:01
呢個無問題喎...班長就係想分享呢個IG post內文...

同埋...唔好怪我偵探上身, 但樓主你2020十 ...

Thanks

珍珠宮

Miyazaki 發表於 21-12-23 12:01

同埋...唔好怪我偵探上身, 但樓主你2020十 ...

所以我好期待kitcoting呢位JM既Hermes之旅,
一定好有趣

珍珠宮

kicoting115 發表於 21-12-23 11:56

其實我都明。1. 要多巡舖,2. 要多買唔同類型既野,3. ...

希望JM唔好介意我講老實話

你係明,
但係 1.2.3.4.有邊一點你係有做?
或者有邊一點你係做到?
如果做唔到,
幾明都冇用。

男爵府

回覆樓主:

首先我想澄清一下
1. 衷心感謝各位教導同塞錢落我袋,感激你地
2. 上年個post我有睇,但我亦唔係每個回應都有重溫,我在此道歉
3. 今次個post同上年個post唔同係因為reseller 有我想要個個
4. 我點解出post係因為價錢問題,值唔值呢?
5. 我請教各位JM , 係因為我睇小紅書,陸續都有人出到Picotin , 不論袋主人係高配、排左好耐等等……. 我小薯角度諗,起碼都叫做有返過下貨啊
6. 爬文:某不同JM 指出門市百無,所以我出post 另外一個原因,係想近排有入過門市既JM 教路,邊間門市多貨d , 咁起碼我都叫做有得配下
** 之前可能令到你地有所誤會既,我誠心向你地致歉

男爵府

Akimoto2115 發表於 21-12-23 12:45
希望JM唔好介意我講老實話

你係明,

坦白講,之前1至4 都冇做
但係想由今日開始做,所以就想諗下
由今日開始做,做到1月中左右,會唔會有成果呢?

*** 我清楚明白我要既貨未必有,SA 未必夾我
等等等等………
但係點解我出post ? 係因為我想知機率大唔大

珍珠宮

kicoting115 發表於 21-12-23 12:46
首先我想澄清一下
1. 衷心感謝各位教導同塞錢落我袋,感激你地
2. 上年個post我有睇,但我亦唔係每個回應都 ...

傻瓜,你又冇做錯野,駛咩道歉呢。
呢道啲JM係真係有心教你先回應你。

如果你覺得我地既回應令你難受/唔能夠直接回答你所想要既答案,
我想講,
到你真係加入呢個遊戲既時候,
你就會明,
其實佢哋已經好努力去解答你。

大宅

有感而發

我玩C同H唔係新手有少少年資,但係都係紫薯!大部分人上得來bk, 一係分享,一係求意見

相信唔係個個人都咁多時間seach哂呢度咁多post爬文做功課先開post求意見!

Public forum用途就係咁,想幫下人就答下,吾答只睇大有人在,大把無養分post石沉大海!

真係要爬文做功課先好問嘢,咁就失去左forum嘅意義

我想JM們也和和氣氣開開心心迎接2022年

Merry Christmas and Happy New year

請各位大大JM, 不喜勿插, 多多指教

珍珠宮

kicoting115 發表於 21-12-23 12:50
坦白講,之前1至4 都冇做
但係想由今日開始做,所以就想諗下
由今日開始做,做到1月中左右,會唔會有成果 ...

我話比你知機會大又點?機會細又點?
呢啲野係我講左就係架咩?

你問我幾多次,
我都係得一個答案,

你試,或者有機會。
你唔試,一定係0。

其實以你呢種情況,
真係代購會比較適合你。

男爵府

Akimoto2115 發表於 21-12-23 12:56

我明啊。我都感受到大家真心幫我
…..但係有
我道歉係因為我知道自己有責任睇哂舊post回應先出post

大宅

樓主唔洗道歉啦,傻瓜,買野都係求開心姐,真係趕就代購買,唔好思前想後覺得唔抵,因為真係無辦法。如果唔係趕,不如就一月慢慢巡舖搵個適合既SA,當然要捻埋就算你肯配,你要既配貨有無現貨,同埋幾耐到有袋比妳。Good luck

男爵府

Akimoto2115 發表於 21-12-23 12:56

我明啊。我都感受到大家真心幫我
…..但係我道歉係因為我知道自己有責任睇哂舊post回應先出post

男爵府

但係某JM 講新年都唔會有貨返,係因新年外國個邊都放假,係真的嗎?
我係怕我就算肯配,都冇貨俾我配
落多d鋪我知,但好運從來係我身上都冇乜

首頁
34567...12

尾頁

跳至