夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

要用“食飽飯買包”的心態去找男朋友,不用心急。合就一起過,不合就散啦。

男爵府

我都係單親媽,拍過幾次拖都無好結果,我都放棄,一個人其實重開心

子爵府

Valais 發表於 21-12-22 23:56
之後去咗間茶餐廳食飯,佢因為小菜配白飯,要加 8 蚊。呢個問題諗咗 10 分鐘,我同佢講,既然你想食小菜, ...

"對方有冇錢,從來都唔係我考慮範圍內。"重點已不是有冇$,而係願唔願意為你付出,第二個有d恐怖, 孤寒自己又孤寒人 ,佢都係適合自己一個。

侯爵府

Valais 發表於 21-12-23 13:18
佢地覺得賭可以置富,佢地眼中賭可小本變大錢。但唔會諗輸咗幾多錢。
算啦~ 賭徒既心態,我哋正經人家唔 ...

佢地就算贏都唔會發達,因為好快用哂,反而刺激佢地下次賭大d。

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我雖然係佢地女朋友,但從冇過問佢地買咗幾多,最多問今日有冇心水?有時都會講贏咗幾多錢。自己心底深處,都知佢地唔想係我身上付出咁多。

大宅

回覆樓主:

基本要求都無即係作賤自己啫 如果無咪算 最緊要愛錫自己
降低要求可以係一個趨勢 可能搞搞下sp都會接受

洋房

明知睹仔嫁唔過

洋房

柳飄飄 發表於 21-12-23 18:51
我都係單親媽,拍過幾次拖都無好結果,我都放棄,一個人其實重開心
都係,如我可能會拍散拖

男爵府

果汁 發表於 21-12-24 02:41
都係,如我可能會拍散拖

都可以嘅,最緊要開心,係怕有時會沉船

洋房

回覆 柳飄飄 的帖子

是的

大宅

樓主加油,好人會有好報,可以只係時候未到,至於男人,一個賭,一個酒,就諗都唔好諗

大宅

其實你睇我好, 我睇你好.
樓主個"好的不屬於我" 講到好似其他女人真係搵到好男人, 我有啲懷疑呢個世界有幾多好男人.

仲有, 有啲女人可能會覺得, 女人要後生先有條件搵到好男人. 如果係咁, 大把jm 後生果陣識到個老公, 理論上都應該已經係佢人生能夠搵到既最好選擇, 如果係咁, 係咪要索性放棄搵好男人既希望算數.
而家離婚率咁高, 係咪已經証明好男人勁少.

我覺得.
一方面要接受自己一個可以過得好好. 冇男人唔駛死.
另一方面, 咪盡量擴大自己圈子, 提升自己條件
唉, 大家都係人生路上淨沉, 一齊努力啦

cathngai    發表於 21-12-24 23:15

侯爵府

RAA 發表於 21-12-23 16:36
不要做下把位!>>> 呢句要好好記住

什麼是下把位?

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有伴及冇伴,各有好處。
每個人都有長處及短處。我地係雲雲中相遇,都係一個緣份。
我曾經都有個對我好好既男朋友。我就係因為佢大我 15年,光頭呢兩個問題,而分手。
今時今日,如果可以從頭揀過,我會好好珍惜。
每個人要經歷過某一些事,及時間既洗禮先會明白某些道理。

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 21-12-25 02:34
什麼是下把位?

受氣及阿四,仲好多時係可有可冇角色。
我相信你係你上把多。

侯爵府

Valais 發表於 21-12-25 08:11
受氣及阿四,仲好多時係可有可冇角色。
我相信你係你上把多。

我都唔知我係乜位
我係激氣多过受氣、冇溝通、我病時吾会有人关心;但係屋企我係好重要角色、因為個個都好倚賴我

男爵府

年輕係多機會揀,好既一早比人mark左。
我覺得唔介意外表,身形,個人悶木獨,好既男人仲有。

男爵府

吾好怕悶隨便找人,識有d亞叔專找中年人妻但先決條件要女方有錢,甘知道他們何以來追啦!

有父母女兒已不會悶,現今大把單身女也活得好,如不好不要也罷!甘快忘了當日結婚生不如死的生活?

男爵府

常霖法師曾說:相信現在是最好的安排。
上天已給你安排了最好的禮物:兩個天下間最可愛的寶貝嗎?她們會伴你一世,你好彩過前度好多

大宅

Valais 發表於 21-12-22 23:30
我同前夫分開多年,一個人帶住兩個女,父母健在。照顧起頭家既責任,就放係我身上。
近呢兩三年,我開始放 ...

呢兩個男都好可怕,寧願單身好過!可能仲衰過前夫
我無自由, 我失自由

首頁

尾頁

跳至