夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

xyz_yy 發表於 21-12-23 10:42
唔好灰心...我離婚都拍咗好幾次拖..
賭一定唔得..總之搵一個肯為你付出既男人...
現實啲都咁話, 佢肯付出越 ...

唉!我肯為對方付出又如何,到最後又係被人飛。

伯爵府

Valais 發表於 21-12-23 17:26
我明白有 d 嘢,強求都冇用。係你既就係你,唔係你就唔係你。所以算啦。
有時人黑係上嚟,仲黑過鑊燶。
有 ...

咁又唔使話邊個食住邊個,大家互相尊重就得。拍拖時你食住對方,婚後可能佢食返你轉頭,結果又係一場唔開心嘅婚姻。不如慢慢了解對方係唔係真心尊重你、愛錫你。

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kl1 發表於 22-1-4 11:44
唉!我肯為對方付出又如何,到最後又係被人飛。

有時付出過多,對方唔會珍惜。
兩個人都要同時間付出先可以長久。
慢慢搵啦

伯爵府

Valais 發表於 22-1-4 20:37
有時付出過多,對方唔會珍惜。
兩個人都要同時間付出先可以長久。
慢慢搵啦

唔搵喇!心淡,每次都係咁樣

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kl1 發表於 22-1-4 20:45
唔搵喇!心淡,每次都係咁樣

我都係心淡,我地錫多 d 自己。

伯爵府

Valais 發表於 22-1-4 21:00
我都係心淡,我地錫多 d 自己。

最緊要錫自己小朋友,自己排第二

男爵府

mcs74 發表於 21-12-23 00:31
樓主,此刻的我反而羨慕你,單身自由自在,何必要受男人氣。即使你單身無小朋友又如何,今天你的遇到一個好 ...

我都同意你咁講,依家真係好嚮往自由自在嘅生活,當一個男人俾唔到依靠同安全感你,同佢一齊仲要拖你後腳,你恨不得一腳伸開佢,但要離開回復單身都唔容易,有好多因素同顧慮要時間小心處理
難得你唔靠男人,都有能力供養2個女同自己,就無謂再踩返入個窿度啦!我個人覺得,如感到寂寞或想有人關心吓自己,拍下散拖就算,如果係好嘅唔一定要結婚先過到人世㗎嘛!
純粹個人觀感表達下意見,敬請見諒

男爵府

大把女人就是怕寂寞,什麼渣男痴埋身也無所謂,大把男人就是看中這點,才會這麼多女性被騙財騙色。

小心d好,無謂求桃花運不成,反變桃花劫⋯⋯劫財劫色呀

男爵府

irisf 發表於 22-1-6 15:55
大把女人就是怕寂寞,什麼渣男痴埋身也無所謂,大把男人就是看中這點,才會這麼多女性被騙財騙色。

小心d ...

係,尤其有女兒,好多繼獸父,獸男友,貪其嫩口乾淨

珍珠宮

Valais 發表於 21-12-22 23:38
第二個,當買馬係一個娛樂,但注額唔多過一千。同佢食飯,佢會係一個斤斤計較既人,為咗慳7蚊,寧願係茶餐 ...
賭係最衰....

珍珠宮

Valais 發表於 21-12-22 23:56
之後去咗間茶餐廳食飯,佢因為小菜配白飯,要加 8 蚊。呢個問題諗咗 10 分鐘,我同佢講,既然你想食小菜, ...
相信你真的緣份未到姐...唔好急...一急,上天比一個爛橙比你的...

男爵府

回覆樓主:

日日返工迫自己忙忙忙,就吾會諗甘多餘野,男人吾一定要有架……

珍珠宮

一切順其自然啦.有的,不要甘快再婚,因為我覺得再婚真的有需要才做...

伯爵府

依家盡可能返多 d 工作,一來新年到,搵多幾個銀買嘢。二來,越想越求,永遠唔會得到最適合。
一切隨緣吧

子爵府

回覆 Valais 的帖子

樓主我同你背景差唔多,有時真係想有個膞頭挨下陪下,不過始終有小朋友,有好多顧慮,唯有對自己講隨緣,講就易,做到係難既,只不過無辦法

珍珠宮

回覆樓主:

其實我有時真係唔明,點解有D人好似真係唔可以單身咁,遇過幾次人渣,都唔會怕黑,再接再厲....如果係增值自己方面,都有尼份毅力,我相信尼個女人,一定魅力沒法擋!
樓主懂得要享受下單身,都算識諗,起碼會識得寧缺勿濫~
同埋,同異性相處,我一向都中意直腸直肚,如果個男人見到我嘅缺點都中意我,起碼我會覺得佢係真係中意我~
尤其有小朋友,結識伴侶要更加謹慎,一定以仔女為先!

珍珠宮

rainbow000 發表於 22-1-20 13:52
回覆 Valais 的帖子

樓主我同你背景差唔多,有時真係想有個膞頭挨下陪下,不過始終有小朋友,有好多顧慮, ...
我多年前同你地一樣,但我以工作和小朋友為中心點,唔再強求揾男友....我曾揾中介公司,都係垃圾...之後隨緣反而遇上...加油,安排自己家中所碎先慢慢想...

洋房

Valais 發表於 21-12-23 00:07
我唔會比個男人上我屋企。最多4 人去下餐廳食飯,行下街。我心裏明白,拖住小朋友,搵伴侶真係唔易。而且 ...

你係一個好媽媽,讚好👍🏻👍🏻

子爵府

對啊搵多d 錢最實際,你識的男人又吾錫你又cheap ,其實冇乜意思

希望你新一年加油

其實我以前識的男人都係刻薄又cheap ,所以我選擇了以後單身

伯爵府

VIVIANLOVEBB 發表於 22-2-1 11:26
對啊搵多d 錢最實際,你識的男人又吾錫你又cheap ,其實冇乜意思

希望你新一年加油

多謝~

愛自己會更好。

祝你新一年,事事順景,身體健康

首頁

尾頁

跳至