自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

弟弟及弟婦同個女搞生日會,我地都好開心出席,買曬禮物,點知我媽及我姊通知我及c6嗰日要負責揸車去間店到拎生日會到會食物,我由將軍出發再去荃灣拎再入屯門,雖然我地有車,但我都湊住個細,又要拎禮物,c6可以負責做運輸工人拎食物,但我真心覺得點解我地要咁辛苦,明明係被邀請出席。c6雖然話冇問題唔緊要等佢拎,雖然我明係一家人,唔應該計較.....但我個心真係唔太舒服,所以上來呻下,如果真係我太小器請摑醒我,等我好好反省一下。

伯爵府

qq6a 發表於 21-12-24 17:54
弟弟及弟婦同個女搞生日會,我地都好開心出席,買曬禮物,點知我媽及我姊通知我及c6嗰日要負責揸車去間店到 ...

佢哋有小朋友,可能都會上嚟,自己小心!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

弟弟及弟婦同個女搞生日會,我地都好開心出席,買曬禮物,點知我媽及我姊通知我及c6嗰日要負責揸車去間店到 ...

點解要荃灣order入屯門食
對家唔識做,應該自己叫到會

greenpea    發表於 21-12-25 11:07

子爵府

有車就會被當做司機,D人好老馮架

子爵府

我也有揸車,你好小器亦斤斤計較。

myfaye    發表於 21-12-24 19:28

男爵府

如果事前無問過我可唔可以幫手車d野,我會有少少嬲。

男爵府

clyl03 發表於 21-12-24 17:58
佢哋有小朋友,可能都會上嚟,自己小心!

如果天意佢睇到都好既,唔洗兜口兜面講我唔太願意,又可以俾佢地知道其實係咪可以自己叫到會送到上屋企,唔洗大家辛苦。我同c6老襯底,唔好意思亦唔知點sayno

水晶宮

我沒所謂,這情況到會指定地點會揀

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

八卦下,咁弟弟和弟婦負責甚麼?報置會場?一早去接待賓客?

男爵府

foggyao 發表於 21-12-24 18:01
點解要荃灣order入屯門食
對家唔識做,應該自己叫到會

因為佢想食嗰間野在荃灣才有,而且不送貨

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

就算是家人都應該事先詢問能否幫忙, 落order形式令人感覺不舒服

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

態度問題, 要問都應該親自同人哋講, 亦都唔好老奉人哋有車就要應承你,唉
總有離別的時候

男爵府

回覆樓主:

如果比我,我都會唔高興,因為係由家姐同媽咪同我講叫我幫手拎而唔係細佬親自打黎叫我幫手,我覺得你細佬好無禮貌

jelly123    發表於 21-12-25 19:58

男爵府

大力神 發表於 21-12-24 18:03
有車就會被當做司機,D人好老馮架

呢個我明

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

孻仔?唯一一個細佬?如果係,寵囉,大方d,開心事!

象牙宮

回覆樓主:

有車緊係叫有車人士幫手啦!自己拎好過比運費送貨,仲要未必準時!好小事咋喎

男爵府

Fiona_yy 發表於 21-12-24 18:03
我也有揸車,你好小器亦斤斤計較。

呢個我都明,我嘗試令自己好開心咁去做外賣仔

男爵府

pistachio 發表於 21-12-24 18:04
如果事前無問過我可唔可以幫手車d野,我會有少少嬲。

我都有少少不高興,希望呻完好d, 又或者聽下其他jm高見,令我釋懷一下

男爵府

無話可說 發表於 21-12-24 18:06
有車緊係叫有車人士幫手啦!自己拎好過比運費送貨,仲要未必準時!好小事咋喎
...

係,佢話運費好貴

男爵府

cy101 發表於 21-12-24 18:06
孻仔?唯一一個細佬?如果係,寵囉,大方d,開心事!

好的,我大方啲,

首頁
12345...14

尾頁

跳至