自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章

mercurycc 發表於 21-12-26 13:21
整好啦!
聖誕前搬返去住,安樂晒。

真係好
好似咁快咁嘅

goldpiglet    發表於 21-12-27 03:59

珍珠宮

2024年龍年勳章

廷廷媽 發表於 21-12-26 00:21
明白你地好開心玩通宵係嘈d, 可否唔好在走廊嘈特別是半夜,我呢d 因家裡裝修要long stay, 晚晚比人嘈醒好燥 ...

同酒店反映下,不過係房嘈好難叫佢哋安靜,難得放假比咗錢點會唔盡興

伯爵府

20091 發表於 21-12-26 09:11
你講緊在酒店走廊大聲喧嘩的人?
住客沒這樣的權利吧!

勸極唔聽嘅,酒店絕對有權趕呢啲騷擾其他住客嘅人走

伯爵府

lalalumlum 發表於 21-12-26 10:22
用腦去思考係讀哲學嘅重點,可能係咁,往往鑽牛角尖,同人相處時會令人產生反感!
...

睇下本身係咩人啦,如果本身係自私精,好自然由自私思維去諗住何事情;如果係正常人,自然由正常人思維去諗。

伯爵府

wannabe118 發表於 21-12-26 14:06
我諗比較嘈果班應該係後生仔女,呢度po 無乜用 直接向front desk投訴較好
...

正確推測

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

kl1 發表於 21-12-26 14:58
正確推測

都不一定年青人,有次係阿媽同BB 在走廊跑黎跑去影相,雖然唔係夜晚,其實都好嘈

伯爵府

廷廷媽 發表於 21-12-26 15:07
都不一定年青人,有次係阿媽同BB 在走廊跑黎跑去影相,雖然唔係夜晚,其實都好嘈
...

佔大多數係年青人,咁亦有幼童同中年人嘅。問題都係要睇佢哋係咪自私精、定係由細到大都無屋企人教唔好騷擾人地。我諗大概比例係7:2:1。

子爵府

2023年兔年勳章

回覆 廷廷媽 的帖子

有d人玩起上來真忘形、唔理其他人,好嘈

伯爵府

明白你地好開心玩通宵係嘈d, 可否唔好在走廊嘈特別是半夜,我呢d 因家裡裝修要long stay, 晚晚比人嘈醒好燥 ...

所以我老公從來唔肯去staycation
佢話去旅行無得返屋無辦法先要在酒店瞓
話唔明點解D人咁鐘意去,除非屋企好細(不喜勿插 ,佢把口好衰架 ),我都鬧鬼佢,。我話又有幾餐食,無旅行去當去relax吓, 唔好咩?佢話當然唔好,排隊上房又等一輪
Check out又等一輪
屋企張床又舒適過佢,D人仲浸浴,唔知幾dirty
我原先仲話佢老土
不過,好多朋友去過,事實又真係唔係想像中咁正,我地要返工的一定只有節日先去到,但就超多人和超嘈。於是我都打消了念頭。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

廷廷媽 發表於 21-12-26 08:44
我有去投訴人嗎?我只係呢度呼籲去staycation 既人要自律唔好係走廊嘈

其實去staycation 響走廊玩到顛既後生仔女都唔會上bk睇到你個post

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Wongbuddy 發表於 21-12-26 14:12
回覆 mariefish 的帖子

係咁架啦 好難避免 啲人好鍾意拍卡入房前大大聲講野

至幣我平時啲隣居都係咁呢,直情好似拎住大聲公咁大聲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

BKFinder 發表於 21-12-26 10:05
新一代d後生的確好多唔理人,只顧自己享樂

後生、呀媽、青少年乜都有
我屋企附近夜媽媽差唔多到11點都仲有人彈緊琴
痴線個個好似佢咁夜訓
個個人都係咁自私唔理人

公爵府

EMILY03 發表於 21-12-26 14:13
X2 去得staycation 當然是玩啦,否則就在家住好過

去staycation當然係玩,但走廊唔係俾人玩嘅地方,麻煩返房先玩

侯爵府

回覆樓主:

有次大6酒店 晨早6點開始走廊嘈, 唔駛訓

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

littlefunpig 發表於 21-12-26 15:42
其實去staycation 響走廊玩到顛既後生仔女都唔會上bk睇到你個post

未必架,走廊大聲講野我見上左年紀都多架

象牙宮

李豆豆 發表於 21-12-26 14:39
真係好
好似咁快咁嘅
師傅無拖日日開工趕,
佢話住酒店貴,幫我慳錢。

水晶宮

我都好憎我小朋友小小事就尖叫大嗌,乞人憎都爆,話極都唔聽,如果嘈到隔離房真係唔好意思

水晶宮

mariefish 發表於 21-12-26 15:58
至幣我平時啲隣居都係咁呢,直情好似拎住大聲公咁大聲

我老公講嘢好似行雷咁轟轟聲,又鍾意喺公眾地方同啲細路講無謂嘢,引到啲細路大聲叫,好無公德心,勁討厭

水晶宮

玩到興起,邊理得人吖,你出聲隨時比人鬧翻你呀

侯爵府

Cheddar85ang 發表於 21-12-26 17:59
我老公講嘢好似行雷咁轟轟聲,又鍾意喺公眾地方同啲細路講無謂嘢,引到啲細路大聲叫,好無公德心,勁討厭
...

長輩係餐廳咁, 講完有改善

首頁
34567...8

尾頁

跳至