自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

由於最後一年小學生日,今年想同個女搞返個小型聚會,主要都係8-10個朋友仔一齊玩下。

諗緊幫佢哋包個整蛋糕或者陶藝班,等佢哋有啲嘢玩又可以聚下,但睇過都要$600 - $800一個人,如果加埋去餐廳食埋餐飯,價錢都唔平。

想請教下大家有冇啲咩 idea 可以俾佢哋聚下玩下食下嘢?屋企未必得因為太多小朋友會有啲論盡。

侯爵府

Book個bbq嘅vip房?咁可以玩成日喎
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

lovececing 發表於 21-12-30 21:20
Book個bbq嘅vip房?咁可以玩成日喎

係咪白石嗰啲?

侯爵府

小蘋果2號 發表於 21-12-30 21:49
係咪白石嗰啲?

係呀,類似啦

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

翡翠宮

牛年勳章

pizza express 有得整pizza,每人二百幾,order食物另計,有最低消費,參加過同學生日會我女覺得好玩。

https://www.pizzaexpress.hk/kids-parties

男爵府

回覆樓主:

當年都幫個女開過party,請左魔術師,整左到會,加我媽整嘅食物,大蛋糕,請左10幾同學朋友,加親戚。
用左過萬,但無收過任何人收費,同埋有叫家長唔洗送禮物,要送就希望收到親手造嘅生日卡。
我覺得有一個難忘嘅生日,阿女會一世記住,感恩佢過左咁多年,都好記得果日玩得好開心。
唔洗任何人費用係因為唔想逼家長夾錢參加。同真係想得到大家祝福阿女

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

yoko_hau 發表於 21-12-31 00:40
當年都幫個女開過party,請左魔術師,整左到會,加我媽整嘅食物,大蛋糕,請左10幾同學朋友,加親戚。
用左 ...

咁正常生日會係唔會叫人夾錢參加的

我都支持叫人唔好送禮物 我都係咁做, 試過有朋友堅持話想送,我就叫佢帶 本佢小朋友喺屋企睇過嘅書

答返樓主10 歲咁大個, 魔術師嗰啲唔啱了 ,都係包班整cupcake呢啲幾好.... 其實唔使再另外預好多食物 都係預少少snacks and drinks 都可以以前個女參加過 都係咁...

或者諗下請少啲人屋企聚下等佢哋自己 玩下時間仲耐啲開心啲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

C.Humphrey 發表於 21-12-31 00:22
pizza express 有得整pizza,每人二百幾,order食物另計,有最低消費,參加過同學生日會我女覺得好玩。

ht ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

除咗 5樓介紹嘅 Pizza Express,Pizza Hut 都有類似 birthday party,一班小朋友開生日會係好開心嘅,不 Omicron 有機會喺香港爆,最好唔好搞 party 喇~

珍珠宮

虎到金來勳章

用左 ...

自己開生日會請人正常都唔會叫人夾錢既

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我參加過生日會教整餅同教整盆栽都幾好玩

大宅

Book party room,大人細路都啱玩
食嘢可以叫到會,有啲有埋廚房可以煮嘢食,有啲係連埋露台/天台可以BBQ

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

用左 ...

唔叫人夾錢好正路

子爵府

用左 ...

邀請人嚟生日會唔叫人夾錢係好應該,唔駛專登講

子爵府

Ryze,俾啲細路喪跳,然後唱生日歌食野,跟住再喪跳

首頁

尾頁

跳至