自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆樓主:

点解用假安心出行就係刑事罪行,但機組人員違規引至爆疫就不刑事檢控?用咁多人力去check市民有冇用安心出行,点解唔人釘人去check回港括機組運輸人員?係人都知omicorn係要由外地輸入,不會本土自己出現的

Yeelim    發表於 22-1-1 16:00

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

janetlam74 發表於 21-12-31 21:21
掛Q住睇樓買樓,
講左十九幾萬次小心免檢,
係要當耳邊風,垃圾!

梗係要睇定樓啦,搞到香港立立亂,到時經濟差,樓市跌,林鄭如果連任,陳又印印腳做多幾年,買多層樓都仲得

男爵府

睛靈勳章

tkop 發表於 21-12-31 21:03
本没倒置咪即係好啰

水晶宮

szewing2009 發表於 21-12-31 16:13
我爸爸每日都要去酒樓飲茶, 但三高同糖尿打唔到針,即係要佢留喺屋企冇得出去
...

我可能錯重點
3高同糖尿真係唔建議食肥膩高糖嘢
唔好去咁多酒樓食點心飲茶啦
仲要日日 真係勸下uncle啦

男爵府

回覆 fishballbaby 的帖子

九十歲有肺癌也打了,老人家反而自己話事。后生無工搞生意,咪怕死以為可以到處消遣不如唔好自己啦!貪玩怕死就咪周圍去

珍珠宮

2024年龍年勳章

bobomia 發表於 21-12-31 16:16
三高&糖尿病,如果病情穩定嘅話,其實係可以打新冠疫苗嘅,驚副作用嘅就打科興,比較安全,滅活疫苗已經幾 ...

同意!

複式洋房

bobomia 發表於 21-12-31 16:10
咁多類型嘅豁免,唔系機組都有其他漏洞啦!
大陸防疫咁成功唔照抄
...
大陸防疫冇哂人權

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

廢人講廢話,快快辭職,唔好再去香港
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章

ling.sum 發表於 21-12-31 21:55
大陸防疫冇哂人權

人權重要,還是要人命重要呀?

你鍾意freedom嘅可以飛去英國、美國,唔使戴口罩添,你戴口罩佢地打爆你添呀!

水晶宮

BKsquare 發表於 21-12-31 21:50
我可能錯重點
3高同糖尿真係唔建議食肥膩高糖嘢
唔好去咁多酒樓食點心飲茶啦

你啱
我個姑姐70+ ,偏肥又行得差,我都勸佢少d去酒樓飲茶,因為全部野都肥!

男爵府

Adrio77 發表於 21-12-31 21:53
回覆 fishballbaby 的帖子

九十歲有肺癌也打了,老人家反而自己話事。后生無工搞生意,咪怕死以為可以到處 ...

我想請問你家九十歲老人家,是否打復興?

男爵府

fishballbaby 發表於 21-12-31 21:13
其實身體較弱可以打科興,當打流感針咁,我有親戚患腸癌老人家都有打。
而青少年擔心有心肌炎的話也可以考 ...

老人家好叻叻..

伯爵府

牛牛牛牛 發表於 21-12-31 16:27
我阿婆9X歲,有三高,又有老人痴呆,近排佢身體機能差咗,起身都要兩個人拉先得,我阿媽佢哋班兄弟姐妹都 ...

至怕吽埋啲抑鬱症出嚟

水晶宮

singwin 發表於 21-12-31 21:39
点解用假安心出行就係刑事罪行,但機組人員違規引至爆疫就不刑事檢控?用咁多人力去check市民有冇用安心出 ...

陳姑娘最近忙咁睇樓買樓,遲下仲有裝修

伯爵府

姑娘掌管 係咁上下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fishballbaby 發表於 21-12-31 21:13
其實身體較弱可以打科興,當打流感針咁,我有親戚患腸癌老人家都有打。
而青少年擔心有心肌炎的話也可以考 ...

你呢d 回應 會令人聽落去有信服d,舒服d

我親人有敏感,佢有藥物 食物 皮膚 喉嚨同鼻敏感,又有高血壓,我都担心緊...自己屋企人,唔担心就假
今年真係...仔女谷針又打針,針前針後
...心情大上大落,好難過既2021年,黎緊陸續有來
希望出年5月,疫情好似沙士咁突然消失

男爵府

selinako^^ 發表於 21-12-31 22:28
你呢d 回應 會令人聽落去有信服d,舒服d

我親人有敏感,佢有藥物 食物 皮膚 喉嚨同鼻敏感,又有高血壓,我 ...

係BK世界,唔打針既人罪大惡極、千古罪人、麻煩友、反政府份子,講到唔打針同人渣敗類廢人一樣,大住個肚生B都打針。

有d BK人打左針鐘意吹捧到自己升上神枱, 個個微生物學系/醫學專家上身post一大段醫學論文,講到自己同道德聖人無分別。。

仲有d人寫勸世文以為自己打左針可以拯救全世界人類...打左針係好,但係唔打針既人有佢地顧慮,大家選擇唔同,冇必要將自己既睇法強制套落別人身上,以踩底別人為樂。

打唔打針,千萬不要係BK度問,個個都話打左針無事,打針後老虎都打死幾隻、happy過happy伯。

自己已打兩針

海之風    發表於 22-1-1 15:09
pky726    發表於 22-1-1 11:39

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

TOMATOO 發表於 21-12-31 16:06
你唔封英,美及容許機組人員在家檢疫。

走出嚟玩香港市民!

炒Q左佢啦!!!兩年喇防疫不力都繼續比佢話事.. 癡線
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ken6555 發表於 21-12-31 22:30
係BK世界,唔打針既人罪大惡極、千古罪人、麻煩友、反政府份子,講到唔打針同人渣敗類廢人一樣,大住個肚 ...

我見到都嘆為觀止,或者呢d就係佢地既文化,以前戰友 如今道不同,亦感嘆 :人性如此

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

ken6555 發表於 21-12-31 22:30
係BK世界,唔打針既人罪大惡極、千古罪人、麻煩友、反政府份子,講到唔打針同人渣敗類廢人一樣,大住個肚 ...

其實真係壓力好大
醫生証明我係可以唔打針
但身邊人無人理解 覺得罪大惡極咁
我真係伯 我同老公打完死左 邊個照顧我二個小朋友 我同佢都高危

都係個句 除非唔打針無得番工 如果唔係我都係唔會打針
反唔到工又係死 到時再博

首頁
23456...7

尾頁

跳至