自由講場

跳至

首頁
34567...36

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

ChingYee123 發表於 22-1-2 01:03
因為你地太多煽情文,令人覺得好假好膳稿feel囉!被人懷疑都好正常啦!網上世界咩無可能呀?何況呢啲手法都 ...

我指「亞洲第一」呢個留言,唔係指樓主被圈粉,睇咗先評論唔係正路咩?
自己鬧錯人誤會人仲可以大聲夾惡,勁呀!

侯爵府

ChingYee123 發表於 22-1-2 00:38
Sales ? 對白好熟口熟面!

我都覺,睇埋fb啲留言都係呢啲tune

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

karenlyk 發表於 22-1-2 01:08
我指「亞洲第一」呢個留言,唔係指樓主被圈粉,睇咗先評論唔係正路咩?
自己鬧錯人誤會人仲可以大聲夾惡, ...

我幾時有鬧呢樣野呀?我係話如果佢真係咁講既話,我用如果喎,佢如果有咁講,我就反諷得無錯!明唔明?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

kl1 發表於 22-1-2 01:07
唔係自信,係自大

https://fb.watch/agh5clJAOm/

5分鐘開始睇清楚,聽清楚,係指「香港樂壇」會再次成為第一。

唔好人講你就信。

男爵府

SIUBKT 發表於 22-1-2 01:06
見識到呀,被人老屈係舊鏡粉,我以前d post都無講過關於佢地嘅嘢,今晚係真心感動先開post!最重要自己鍾意 ...

算啦,啱睇啱咀形就講幾句。

唔啱睇嘅就自動略過(emoji)呢個係我近幾年喺bk學到嘅嘢。因為呢度已經有既定左嘅價值觀同諗法(emoji)

侯爵府

cbeyond 發表於 22-1-2 01:00
搞清楚, 我今晚無睇鏡, 所無評論過姜生表演。
但以往聽過, 真的聽不清姜濤唱乜。
盲目反?太俾面了,佢 ...

我唔會再花時間留意呢個b
今日睇左佢一次唱歌就夠
反?浪費我時間。

侯爵府

karenlyk 發表於 22-1-2 01:10
https://fb.watch/agh5clJAOm/

5分鐘開始睇清楚,聽清楚,係指「香港樂壇」會再次成為第一。

哈哈,有佢地係度,香港樂壇仲有乜希望吖,咪一樣自大

珍珠宮

Vickymak2003 發表於 22-1-2 01:11
算啦,啱睇啱咀形就講幾句。

唔啱睇嘅就自動略過(emoji)呢個係我近幾年喺bk學到嘅嘢。因為呢度已經有既定 ...

認同
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

伯爵府

晤使理佢地啦!
自己鐘意偶像又如何!使問過人?!
如你每講呢D post都係個幾個入來都知乜事,無需上心,繼續鐘意。
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

琥珀宮

畀面勳章

SIUBKT 發表於 22-1-2 00:49
我上年冇睇叱吒,亦心諗佢乜水咁快拎獎 但今日睇真心佩服佢嘅自信,睇成晚典禮佢係最有台風嘅一位 ...

我又同意你喎,佢真係好有自信,尋晚唱到讀書咁,今日仲夠膽上台唱,不過拎男歌手獎居然無讚唱歌唱得好,呢個獎真係有意思

pistachio    發表於 22-1-2 12:34

公爵府

回覆樓主:

其實認係fans無問題既

翡翠宮

ChingYee123 發表於 22-1-2 01:10
我幾時有鬧呢樣野呀?我係話如果佢真係咁講既話,我用如果喎,佢如果有咁講,我就反諷得無錯!明唔明?
...

有「如果」就=你無鬧錯?
事實係佢無講。
人人都似你一樣唔睇清事實就評論,咁講多幾次就變成真,有幾多人會因為不實嘅回應而討厭佢哋?
點解唔睇咗先評論?
我無睇星夢所以一句都唔會講,唔會道聽途說。

男爵府

呢度啲人真係好變態,
支持Viu 台嘅永遠都係金主俾錢買返黎,咁Anson Lo 登上Mama係咪收買埋韓國樂壇?
真係唔明,香港樂壇有返起色唔好咩?係要咁樣黎批鬥?總之你企佢果邊就乜都啱
成日話mirror拍廣告,唔受歡迎邊個搵你拍,明星拍廣告有咩問題?張國榮同梅艷芳都有拍廣告架喎,到星夢小花選完,有廣告,仲要係一個未成年學生妹拍金融廣告,但佢哋又高聲讚頌架喎

我幾唔鐘意聲夢都歡迎佢哋努力創作多啲唔同類型嘅歌,推多啲新人出黎,咁樣先可以大放異彩,加上如果唔係因為Viu 嘅全民造星效應,tvb 會用心搞星夢咩?會肯改革咩?有競爭先有進步,樂壇競爭越激烈歌迷越有福

珍珠宮

呢度班支持聲夢歌手既JM,雖則都成日稱讚佢地!但從來都無作咁多煽情浮誇既文章去誇讚佢地架!

所以次次睇親呢啲12塊鏡煽情文章就令人好懷疑!

happylife28    發表於 22-1-2 03:30

翡翠宮

青青河邊草 發表於 22-1-2 01:12
哈哈,有佢地係度,香港樂壇仲有乜希望吖,咪一樣自大

香港樂壇唔係得佢哋囉
原來向同路人講鼓勵說話都唔啱

珍珠宮

littlesister 發表於 22-1-2 01:13
我又同意你喎,佢真係好有自信,尋晚唱到讀書咁,今日仲夠膽上台唱,不過拎男歌手獎居然無讚唱歌唱得好, ...

我就好客觀嘅,成晚唱功好嘅我會覺得係柳應廷,欣宜等,前幾日睇左張敬軒演唱會,同今晚比都大失水準
姜濤今晚唱功不過不失,我主要係睇台風,眼前一亮咁
狐狸 你要的是我嗎?

珍珠宮

karenlyk 發表於 22-1-2 01:14
有「如果」就=你無鬧錯?
事實係佢無講。
人人都似你一樣唔睇清事實就評論,咁講多幾次就變成真,有幾多 ...
你有無評論聲夢你閣下既事!同我評論佢係咪真係有咁講無衝突架?因為無睇,所以我無去你地個百花齊放POST留言!

因為無睇,所以未知亞洲第一是否屬實,所以就反問佢如果真係有咁講既話,請問佢點樣亞洲第一!明唔明?

公爵府

SIUBKT 發表於 22-1-2 00:50
歌藝尚算ok,我今晚真係目不轉睛睇佢solo跳舞,堅正

尋晚個倒數show睇左少少,佢唱歌……真係唔係好得,不過佢係鏡中樣算比較好,出嚟對答都謙虛有禮嘅,起碼唔會令人反感。

珍珠宮

回覆樓主:

Bk 某d jm好惡
狐狸 你要的是我嗎?

子爵府

ChingYee123 發表於 22-1-2 00:46
想問下,如果佢真係自稱係亞洲第一,會唔會浮誇咗d呀?

請問亞洲包括咩國家同地區?除咗香港邊個識佢? ...

係“希望”呀

當廿幾年前啲人恥笑欣兒
又有無諗過 佢同埋當年恥笑佢嘅人變咗中年人
佢今年又會成功咗?!

做人,帶點希望會唔會好啲?
你都唔會一嘢就話小朋友唔會成功啩

首頁
34567...36

尾頁

跳至