自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

19次提名正常無可能一次唔中。今次原本機會大TBB 也應該有心比佢嘅。但萬萬估不到今次又殺出個林咬金,人地中央戲劇院畢業,TBB 都唔想野起嗰邊有甚麼負面反應。而且今次也可藉此此對中央戲劇部表示善意反應。日後多多合作機會而且鐘自己又唔係親生女無理由包庇佢。

公爵府

牛年勳章

MMVV 發表於 22-1-4 13:19
19提名正常無可能一次唔中。今次原本機會大TBB 也應該有心比佢嘅。但萬萬估不到今次又殺出個林,而且人地中 ...

使乜認命呀?又唔係一定要拍tbb 劇,過Viu 或其他都得喇!

ada0707    發表於 22-1-4 17:17
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

伯爵府

即係個奬係比面中央戲劇學院?
其實林都好慘,得個奬反而令佢被中港圍插,你想踩鐘 卻插多林一下,何必哩⋯

男爵府

19提名正常無可能一次唔中。今次原本機會大TBB 也應該有心比佢嘅。但萬萬估不到今次又殺出個林,而且人地中 ...

唔好挑撥離間,關學院咩事,如果講到政治連埋來講,林夏薇早就視后啦又吾係第一次提名。

我都好想鐘嘉欣拎,但人地都大方話無事,重贏咗大家嘅歡呼聲,拎到民間視后重值得啦

大宅

Carol999 發表於 22-1-4 13:32
使乜認命呀?又唔係一定要拍tbb 劇,過Viu 或其他都得喇!

yes

la_source    發表於 22-1-4 14:33

水晶宮

回覆樓主:

只係一個地區電視台嘅獎,又唔係奥斯卡影后,使唔使咁肉緊

珍珠宮

好媽媽勳章

乜TVB唔係收視越來越差,無咩人睇嘅電視台咩

水晶宮

回覆樓主:

好似諗多左!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

什麼嗰邊?你係咪諗多咗?

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔討論係咪實至名歸,但個獎迷信角度真唔多"老黎",拎既之後事業都唔多順水,唐姨拎完近三年都無咩好劇出(仲要拍馬德鐘,唔係話馬德鐘唔好,而係年紀一D 都唔夾),李小姐入雪櫃,胡小姐、貝姐好似失縱咁。

樂觀D 睇,塞翁失馬、焉知非福。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

鍾有仔有女 , 收足銀紙返黎拍劇 , 做咗十幾廿年睇到化 , 銀紙最實際 , 話未必返香港拍劇 , 到時比夠錢咪又返囉 , 有咩比錢更吸引

yeung_ma    發表於 22-1-4 19:37
Amy7802    發表於 22-1-4 17:36
逸逸不敗    發表於 22-1-4 14:40
fanny590    發表於 22-1-4 13:57

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實人地本人都唔覺得有問題,其他人仲咩咁肉緊,講完又講?

逸逸不敗    發表於 22-1-4 14:40

水晶宮

鍾從來無當過香港係屋企,一心過來搵吓錢。佢都未必咁在意有無獎。

opclk99    發表於 22-1-4 19:39

伯爵府

牛年勳章

男演員果邊都係啦,佢以前拍擋林峯都提名過好多次,都一樣無緣。
仲有佢埋兄弟,Ron Bosco 都無。
只係馬明繼續留守先有1次,佢仲要拎左4次受歡迎。

今次我個人覺得如果佢仲有幫TVB 拍劇,我相信今次都會到佢。

好似惠英紅都係拎左視后,但都有幫手拍刑偵,但嘉欣拍完仁醫都無再拍。

而微微都繼續keep 住係TVB。

禁止訪問

伯爵府

blackypurin 發表於 22-1-4 13:41
又話老人台又話只有老人睇嘅台,但又咁鬼多人鄧邊個邊個攞唔到獎,其係好好笑,好在我都踏入耆英階段所以我都係鍾意睇老人台。

珍珠宮

Kiko仔 發表於 22-1-4 13:47
唔討論係咪實至名歸,但個獎迷信角度真唔多"老黎",拎既之後事業都唔多順水,唐姨拎完近三年都無咩好劇出( ...

你咁講又好似係喎

別墅

仲有機會嘅

子爵府

blackypurin 發表於 22-1-4 13:41

TVB都叫差,咁viu咪要摺

Queen2016    發表於 22-1-4 15:15

珍珠宮

Jane1983 發表於 22-1-4 13:51
鍾從來無當過香港係屋企,一心過來搵吓錢。佢都未必咁在意有無獎。

俾我三百萬拍一套劇都制啦(不過一定零收視)
嘉欣真係唔至在個奬,攞咗仲麻煩,成日俾大台捉佢返黎拍劇。

Jane1983    發表於 22-1-4 15:09

首頁

尾頁

跳至