自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

我的主子發過兩次脾氣,一次用貓繩困住佢一陣,第二次掉咗佢張舊床換新床。
主子發脾氣時會將 D 貓餅撥晒落地下,原來主子識發脾氣

大宅

回覆樓主:

我剛剛加了一對小貓,已經好小心困籠又用布遮住,仍然被老貓發現。老貓連續三日在我的地台床,羽絨和窗台屙尿。後來我地在房加一個她專屬的砂盆,才停止悲劇發生。
附上貓V和老貓照片。

Mowawa    發表於 22-1-6 07:18

複式洋房

回覆樓主:

輕就用大籮友得住我,重就用佢柔軟嘅手仔,温柔地一巴二巴打我,但打完又錫返。我認我犯賤,打我都覺甜。
非常掛念,如還在日日打我都願意

男爵府

回覆樓主:

次次鬧佢之後,佢都會抓佢塊貓板

珍珠宮

主子當然識發脾氣啦!當年我隻男主子見我俾咗佢唔鐘意食嘅貓糧,即刻反碗抗議,臨離開時仲好惡喵我幾聲,意思係:「死奴才,俾啲垃圾我食!」,之後和女主子喵,女主子又好惡對我。唉!

別墅

好看的毛,肥肥

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

ccfc 發表於 22-1-6 01:37
輕就用大籮友得住我,重就用佢柔軟嘅手仔,温柔地一巴二巴打我,但打完又錫返。我認我犯賤,打我都覺甜。
...

同意:

我家主子

第一級(最輕):肥籮柚伺候

第二級(輕嬲):出口鬧,成個嚕蘇阿伯咁+尾打地

第三級(中嬲):斷斷續續咁出黐手

第四級(勁嬲):車輪摩打手

ps我好掛住佢

公爵府

2024年龍年勳章

BingoJoey 發表於 22-1-6 04:35
我的主子發過兩次脾氣,一次用貓繩困住佢一陣,第二次掉咗佢張舊床換新床。
主子發脾氣時會將 D 貓餅撥晒落 ...

發脾氣時會專登抓梳化俾我睇,一鬧佢就弓起個身彈來彈去串串貢:吹咩!

侯爵府

Elaine1128 發表於 22-1-6 01:34
我剛剛加了一對小貓,已經好小心困籠又用布遮住,仍然被老貓發現。老貓連續三日在我的地台床,羽絨和窗台屙 ...

其實你明知貓咪係鍾意自己一個,特別係老貓,點解仲要唔理佢感受養多一對貓仔?

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

睇咗各位主子,各有特性 ... 真是又愛又恨

大宅

lingluk1306 發表於 22-1-6 08:04
其實你明知貓咪係鍾意自己一個,特別係老貓,點解仲要唔理佢感受養多一對貓仔?
...

其實貓不是自己一個。貓B未返來之前,連埋老貓共有3貓。去年10月貓公過身,12月的時候我地遇到貓B, 他的樣跟我剛過身的貓公一樣樣,所以決定帶回家。帶回家前一個月,我地已經剪了一小撮貓B的毛給老貓聞。她係擔心啫,現在逐漸接受小貓了。

首頁

尾頁

跳至