自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大姑娘 發表於 22-1-20 13:30
喺度扮死狗,報大數津貼
美容院好精架,佢地講到生意好慘,其實唔係囉...佢地可以CLAIM回政府津貼比回員工,實質公司係無咩點付錢比員工的...同樣旅遊行業一樣...如一早買的PACKAGE,美容院一早收左錢啦...有幾慘呢?最好唔好買PACKAGE,次次比錢...

水晶宮

Macusmama 發表於 22-1-25 15:35
美容院好精架,佢地講到生意好慘,其實唔係囉...佢地可以CLAIM回政府津貼比回員工,實質公司係無咩點付錢比員 ...

係,不好買咩package,做一次比一次。以免鎖死。逐次做仲手勢好點博你轉套餐。

伯爵府

明明我仲月供緊未用完,佢哋美容院一早已經收咗錢,都唔明慘在咩?又無服務提供,但又收曬錢。

好似我慘d喎!

珍珠宮

Astra00 發表於 22-1-25 15:40
係,不好買咩package,做一次比一次。以免鎖死。逐次做仲手勢好點博你轉套餐。
...
而家勁多美容院,成日做首次又多少錢,每去一間做首次價己夠了...有一次去一間,做了一次想叫我買PACKAGE,我死都唔肯,因為佢地係FB介紹,同我做的唔同...揾笨...
有次去做畫眼線,之後又話送FACIAL等等,一路做一路SELL野...一知道唔買,佢地做的FACIAL仲衰過無做,係你塊面HI下HI下...甘就做完...呢啲咪貪心,下次唔去做了

珍珠宮

leopak 發表於 22-1-25 15:43
明明我仲月供緊未用完,佢哋美容院一早已經收咗錢,都唔明慘在咩?又無服務提供,但又收曬錢。:ba ...
如果一開返,你快啲去做哂佢,換買其他產品也可以,平賣同朋友SHARE,用哂佢,分分鍾執...

伯爵府

Macusmama 發表於 22-1-25 15:52
如果一開返,你快啲去做哂佢,換買其他產品也可以,平賣同朋友SHARE,用哂佢,分分鍾執...
...

就係囉!

珍珠宮

我姨好多年前,(現X美容)幫佢地買左好幾萬的套餐,每一次去按摩扣2-3格,有成好多格,佢轉左100格比我,因為佢身體有毛病唔再做得...甘我次次BOOK唔到的...BOOK到,去到按又SELL我另一啲...我咪串佢地,我成日都BOOK唔到,點買另一啲PACKAGE呀...我用左有5-6年都未用完,直至NOW,好多分店話FULL...
真係揾人笨...

首頁

尾頁

跳至