自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

https://hk.sports.yahoo.com/news/%E7%B6%B2%E7%90%83-%E6%BE%B3%E6%B4%B2%E6%8B%92%E5%85%A5%E5%A2%83%E5%85%BC%E6%92%A4%E9%8A%B7%E7%B0%BD%E8%AD%89-%E7%A5%96%E9%AB%98%E5%9F%9F%E5%8B%A2%E9%9B%A3%E5%87%BA%E6%88%B0%E6%BE%B3%E7%B6%B2-020401814.html

我個人認為澳洲政府做得好,有防守!個個無打疫苗,就得到X會同洲政府豁免,有乜事,就鬧大政府?

球手母親就話呢啲係政治決定

珍珠宮

foggyao 發表於 22-1-7 03:38
https://hk.sports.yahoo.com/news/%E7%B6%B2%E7%90%83-%E6%BE%B3%E6%B4%B2%E6%8B%92%E5%85%A5%E5%A2%83%E5 ...

呢隻佐高域係網球界「極品」,脾氣臭兼無品,抵死無得衞冕,希望佢一世都冇得打大滿貫,唔打針想傳播病毒,很過分!

複式洋房

唔打針,如果中了會影響到其他人

子爵府

https://hk.sports.yahoo.com/news/%E7%B6%B2%E7%90%83-%E6%BE%B3%E6%B4%B2%E6%8B%92%E5%85%A5%E5%A2%83%E5 ...

Rules are rules, 其實唔應該成日都有 exemption. 佢自己選擇唔follow 個rules,咁佢亦應該承擔後果。

水晶宮

昨晚世界觀有個墨爾本居民質疑祖高域作為頂級運動員會有什麼健康問題令佢唔可以打針

別墅

其實佢咁樣做重影響形象

la_source    發表於 22-1-7 10:40

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

我同意澳洲做法,rules are rules

翡翠宮

畀面勳章

一半一半,明顯澳網委是開左綠燈,澳政府亦批左簽證,如果祖高域不是在社交媒體爆響口,佢好可能已經成功入境。揚左出黎,澳政府交待唔到,咪搵佢開刀囉,咩rulue is rule只係藉口。走後門又要衰多口,自己攞黎。

30051273    發表於 22-1-7 08:05
日日是好日

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

「維多利亞州政府和澳洲網球總會批准沒有注射新型肺炎疫苗的球員打澳網是一回事,聯邦政府依然會在澳洲邊境執行我們的入境要求。」

純睇呢句回應,感覺行政都幾混亂

子爵府

Wistariatree 發表於 22-1-7 06:42
我同意澳洲做法,rules are rules

x2支持

翡翠宮

hihisasa 發表於 22-1-7 06:53
x2支持

x3

子爵府

funseller 發表於 22-1-7 06:49
「維多利亞州政府和澳洲網球總會批准沒有注射新型肺炎疫苗的球員打澳網是一回事,聯邦政府依然會在澳洲邊境 ...

俾人感覺一時一樣,無所適從

睇新聞,話祖高域一路冇承認自己冇打疫苗,其實會唔會靜雞雞打咗,無話畀人知, 因為佢一向反對,但又怕中咗招有後遺症影響打波

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

以前, 澳洲俾影星們(eg.Nicole Kidman) 及商業高層們免隔離入境.
是否俾人民鬧得多,
又因抗疫政策失敗而民意插水,
找個外國名人制旗?

澳網已出豁免隔離文件, 機場入境處不接受, 因他冇打針

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

Jasmine-4711 發表於 22-1-7 08:41
以前, 澳洲俾影星們(eg.Nicole Kidman) 及商業高層們免隔離入境.
是否俾人民鬧得多,
又因抗疫政策失敗而 ...

維多利亞州政府和澳洲網球總會擺明想用祖高域吸金至開綠燈,聯邦政府冇可能唔知祖高域情況,畀左簽證。依家東窗事發,聯邦政府又將責任推喺祖高域身上。官字兩把口,擺祖高域上台祭旗嚟幫自己建功立業。

侯爵府

回覆樓主:

咁想打比賽又唔想打針,應該自己提出提早1個月到澳洲再自我隔離足不出戶最少21日,confirm冇病冇痛冇中招,就算咁都屬於特權都唔會有人話你。又要冇合理醫療証明又唔願打針又要唔使隔離仲要大大聲上網開心share~邊有咁著數㗎

男爵府

少個高手比賽,贏面再大D

男爵府

回覆樓主:

維多利亞州搞咩鬼,批個個醫學豁免簽證出嚟

禁止訪問

水晶宮

bhamcy 發表於 22-1-7 07:50
俾人感覺一時一樣,無所適從 。

睇新聞,話祖高域一路冇承認自己冇打疫苗,其實會唔會靜雞雞打 ...

佢之前已經中過一次

首頁

尾頁

跳至