自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

其實參加冇問題
只要有守規
有安心
有戴好口罩
之前好似冇話要禁去婚姻嗰啲
唔知我有冇搞錯

侯爵府

mother904 發表於 22-1-11 13:45
唔追究國泰,又講咩嚴懲徐英偉

國泰播疫 港失百億誰埋單?

https://www.wenweipo.com/a/202201/10/AP61db8754e4b03103e0c30e05.html

國泰是第五波疫情始作俑者應追責索賠

https://www.wenweipo.com/a/202201/10/AP61db47d6e4b03103e0c303d6.html

陳曼琪:國泰機組人員是第五波源頭 應追究國泰責任

https://www.wenweipo.com/a/202201/09/AP61da93bde4b03103e0c2ea17.html

國泰復飛
專家憂或令疫情火上加油

https://www.wenweipo.com/a/202201/07/AP61d78285e4b03103e0c254ab.html

空姐群組126 揭防疫6風險

https://www.wenweipo.com/a/202201/10/AP61db487be4b03103e0c30404.html

水晶宮

唔做啲嘢又點交代吖

珍珠宮

听雨眠 發表於 22-1-11 13:57
不覺得林鄭有問題,變種病毒之前,每個人都有社交自由,只要遵從社交政策指引。變種病毒之後,作為政府官員 ...

林鄭先係最居心叵測那一個!!

alau2021    發表於 22-1-11 14:43
jl1018    發表於 22-1-11 14:27

男爵府

mother904 發表於 22-1-11 12:47
這段時間出席宴會當然冇問題,問題在於林鄭聲大大指責別人的時候,有沒有自我檢討。
別人出席生日會就要嚴 ...

望月樓12月尾爆出,1月頭唔係正常時期吧。

水晶宮

听雨眠 發表於 22-1-11 13:57
不覺得林鄭有問題,變種病毒之前,每個人都有社交自由,只要遵從社交政策指引。變種病毒之後,作為政府官員 ...

呢個point係無問題,但應同時高調處理埋國泰及防疫漏洞

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mother904 發表於 22-1-11 12:10
林鄭月娥承認早前曾出席婚禮及多個聚會,當時未爆發新一波疫情。

https://hk.news.yahoo.com/%E7%89 ... 3 ...

唔好被黃媒帶風向

男爵府

emilylam 發表於 22-1-11 13:15
只可以話班飯局嘅官和議員唔好彩,撞正敏感時期,敏感度不足,又遇上確診人士到訪 ,如果林鄭去大佛出席那 ...

元旦大佛倒數其實係全港性的活動,同生日會私人宴會又唔同,全港性活動好難話停就立刻停,要顧及的野好多,個人認為不能雙題並論

男爵府

milkteabb 發表於 22-1-11 13:15
其實D類食肆話就話可以比12人一檯, 2/3人要打針 (要有人Check), 但都一樣要跟其他食肆一樣, 只係食野時除罩 ...

係囉,我唔明點解變到指出生日會有問題就等如認為國泰無錯咁?
如果指責特首責罵高官態度同國泰唔同,我認同,但唔等於認為生日會有問題就等如國泰無問題,係分別2件事件,等如我鬧空姐阿媽,唔代表空少無問題架嘛

大宅

Cheddar85ang 發表於 22-1-11 14:20
呢個point係無問題,但應同時高調處理埋國泰及防疫漏洞
對的,我講的不全面

侯爵府

開心吸收勳章

林鄭叫官員盡量吾去人多既聚會, 吾係禁止官員去聚會. 咁又何罪之有. 咁林鄭每個場所有無掃安心出行

大宅

大敵(變種病毒)當前,應該上下一心,全民抗疫,而不是揪執政者的毛病,讓她把精力放在平民憤上。影響了抗疫,吃虧的是香港市民,每一個小家庭。
大家應該擰成一股繩,遵守抗疫規定,早日打贏這場仗!

子爵府

2024年龍年勳章

所以話上梁不正下梁歪

禁止訪問

公爵府

想知佢識唔識用安心出行??

侯爵府

zayma 發表於 22-1-11 14:20
望月樓12月尾爆出,1月頭唔係正常時期吧。

如果1月頭唔係正常時期
點解林鄭仍然話唔需要收緊防疫政策?
佢又要解釋自己唔係遲咗兩日做嘢
即係佢想點?

珍珠宮

mother904 發表於 22-1-11 12:59
佢自己1月3日仲講緊不會收緊防疫措施,咁當日去生日會的官員又何大罪之有,要佢高調話嚴懲?
...

認同你,去唔係問題,問題在於其實洪門宴當時疫情都仲係穩定!呢個女人真係十分難頂

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章

wongsailam2020 發表於 22-1-11 14:42
林鄭11月至12月初去聚會, 當時確無疫情, 並無不疫, 樓主有挑動社會仇視政府之嫌疑, 請自重
...

我只是引用已公開的新聞資訊,並不是閉目造車作消息,如何挑動社會仇視政府之嫌?如果轉載新聞也有問題,那請叫政府關閉所有新聞機構。

你有挑動文革、控制言論自由、分化社會之嫌疑,請自重。
日日是好日

大宅

回覆樓主:

11月尾12月頭又點可以同3/1相提並論 , 做人真係要公道d好,出po都係

首頁
34567...8

尾頁

跳至