自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

打左針後會唔會m亂呢?有冇姊妹分享下
我有朋友黎m果日打,佢話黎左成7,8日先開始完 。
有d想改期打

珍珠宮

M 亂聽返嚟有唔少case,但唔關邊日打嘅事。如果平時m 到會唔舒服就盡量避一避,免得雙重不適,但如果妳已book 又未打第一針就搏一搏啦,依家再book 又要等多兩三星期,到時又唔知有無其他事。

公爵府

DogdogChan 發表於 22-1-12 13:07
打左針後會唔會m亂呢?有冇姊妹分享下
我有朋友黎m果日打,佢話黎左成7,8日先開始完 。
有d ...

我黎果日打針,黎左三日就無哂,唔知關唔關事,平時黎4-5日。

子爵府

回覆 DogdogChan 的帖子

我就m後,大約Day 8/9打第一針,21日後打第二針,咁最後就遲咗5日左右嚟下次M

大宅

Ononluk 發表於 22-1-12 13:23
M 亂聽返嚟有唔少case,但唔關邊日打嘅事。如果平時m 到會唔舒服就盡量避一避,免得雙重不適,但如果妳已bo ...

而家改仲有好多位呀,不過又唔知邊日黎 改都唔知改邊日好。
都係既,book左唔改啦 ,最多攰d 啫。

大宅

love.g.wad 發表於 22-1-12 14:01
我黎果日打針,黎左三日就無哂,唔知關唔關事,平時黎4-5日。

我見好多文章都話會短暫影響m期。

男爵府

我來m 第二日打針,完全無影響下次來m日期及量。

珍珠宮

回覆樓主:

正常女人,應該熟悉自己身體狀態的週期變化,一般來講,來m前幾日到m期間,元氣會較為弱d,免疫力也會差d,打疫苗應該儘量選擇自己狀態最好時候,因為疫苗就系弱化版病毒,身體要迎接一場小型模擬戰爭,疫苗唔系補品。

KKKKit    發表於 22-1-12 15:14

首頁

尾頁

跳至