網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近部二合一吸塵機壞了, 二合一即吸塵同抹地一次過做哂果種, 想買番部同類的, 有無人用緊同類野? 好唔好? 清潔麻唔麻煩? 邊款? 求介紹。

琥珀宮

2021勳章

Zahn 發表於 22-1-17 22:18
最近部二合一吸塵機壞了, 二合一即吸塵同抹地一次過做哂果種, 想買番部同類的, 有無人用緊同類野? 好唔好? ...

好用又經濟的?
我用的集運,倍償好低,搞不好意外,亏死。不敢买太貴的。 

吸2次。拖1次。超超超 perfect

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

別墅

333s 發表於 22-1-18 08:53
好用又經濟的?

請問你買邊款?

禁止訪問

琥珀宮

2021勳章

shirleylove55 發表於 22-1-18 17:02
回覆 333s 的帖子

想知那一個型號?匣一隻牌子?會很難拆下清洗嗎?

很難拆下清洗嗎? 超易。我不再沖水清洗。***在垃坡桶邊, 敲打佢, 灰塵掉。至到沒灰掉。再裝。

每次买不同品牌, 顏質, 顏色, 款色。
吸尘器小型手持 : 小巧, 灵活, 不重。任何品牌都可。大同小異。

美的
Deerma/德尔玛
海尔
荣事达
小狗
韩夫人
苏泊尔
dyson/戴森
MORPHY RICHARDS/摩飞电器
奥克斯
扬子
Panasonic/松下
飞利浦
小熊
IRIS
普韵
MIJIA/米家
艾美特
GOLD AIKIA/鑫爱家
Whirlpool/惠而浦
ITTAR/伊塔莱克追觅
美菱
Dibea/地贝
MIUI/小米
VORWERK/福维克志高博世
上家
睿米
BISSELL/必胜

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

琥珀宮

2021勳章

Zahn 發表於 22-1-18 16:11
請問你買邊款?

吸尘器手持。

疫情前买至今在用, 不洗垃圾杯, 耐用些。用得粗暴。

免費用1个月。

別墅

333s 發表於 22-1-18 21:10
吸尘器手持。

疫情前买至今在用, 不洗垃圾杯, 耐用些。用得粗暴。

咁, 請問你即喺買邊個牌子同型號呀? 淘寶買, 未即喺大陸插頭囉, 香港用唔到架喎。 我要的喺吸同拖一次過做嗰種吸塵機。

大宅

Zahn 發表於 22-1-18 22:42
咁, 請問你即喺買邊個牌子同型號呀? 淘寶買, 未即喺大陸插頭囉, 香港用唔到架喎。 我要的喺吸同拖一次過 ...

我用Tineco,超正

水晶宮

2021勳章

333s 發表於 22-1-18 08:53
好用又經濟的?

小電器京東買自營,包郵直送香港,7天質量問題免費退回大陸,唔會亏死,都介紹了給你幾年啦 ,我部手機¥6499都在京東直送買。

水晶宮

2021勳章

lyh80115 發表於 22-1-19 08:50
小電器京東買自營,包郵直送香港,7天質量問題免費退回大陸,唔會亏死,都介紹了給你幾年啦 ,我 ...

同款天貓旗艦店要3790,仲要畀集運費 ,有壞要自己畀運費退大陸。

琥珀宮

2021勳章

Zahn 發表於 22-1-18 22:42
咁, 請問你即喺買邊個牌子同型號呀? 淘寶買, 未即喺大陸插頭囉, 香港用唔到架喎。 我要的喺吸同拖一次過 ...

你不是用部二合一吸塵機壞了? 用了多少年坏掉?
youtube 看一下。吸同拖一次過。

淘寶買, 未即喺大陸插頭囉。用更換插。
功率又不高。

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

如果樓主内地買,可以等京東張2000打9折券,用埋就好抵!例如9樓部機埋單變成3361。插頭方面順手買個高質轉插就掂!

琥珀宮

2021勳章

須先做功課, -

翡翠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

hoover同bissell,不過幾大部下

別墅

lyh80115 發表於 22-1-19 10:45
如果樓主内地買,可以等京東張2000打9折券,用埋就好抵!例如9樓部機埋單變成3361。插頭方面順手買個高質轉 ...

如果喺淘寶或東京買, 咁維修保養咁點呀?

水晶宮

2021勳章

Zahn 發表於 22-1-19 17:07
如果喺淘寶或東京買, 咁維修保養咁點呀?

京東自營7日有壞免費退回大陸,之後當無保養……但如果你搵到香港有鋪頭維修,京東話有補貼,但我未聽聞有人試過,未知詳情。

水晶宮

2021勳章

lyh80115 發表於 22-1-19 08:50
小電器京東買自營,包郵直送香港,7天質量問題免費退回大陸,唔會亏死,都介紹了給你幾年啦 ,我 ...

今日有滿2000打9折券
https://u.jd.com/PtO7RSh

Tineco¥3451包郵到手,京東自營仲有好多大品牌吸拖機,攞券慢慢睇。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊