想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

大家好, 我去年發現有朱古力瘤, 請問大家有沒有試過好的中醫師推介? 如可以方便PM我

或其他天然療法請分享! 謝謝!

複式洋房

我自己試咗唔同中醫半年,最後我個瘤大咗兩cm,
其實中藥都係人夾人,唔一定得,又唔一定唔得。所以我後來中醫、西醫一齊睇, 醫生講過只要唔好同一時間食藥就得。

禁止訪問

複式洋房

同埋其實如果你個朱古力瘤係細過5cm的話,係可以唔做手術,只靠食藥,好多醫生都會開Visanne,不過一定要keep住食,唔可以停先會有好轉

複式洋房

回覆 Kimmyky0808 的帖子

我睇個個醫生, 唔肯開黎個藥俾我, 請問可唔可以介紹你個醫生比我,tks

別墅

我睇開中大中醫,舊年11月小產後同時驗到朱古力瘤,5cm左右,睇左兩個西醫,兩個都話可以mon 住先唔使即刻做手術。我同時去左中大睇中醫諗住調理下身體。初初睇一個星期返去睇一次,會轉過啲藥,後來可以兩至三星期先睇一次。我覺得個女醫師幾好,佢順便幫我睇埋濕疹。依家睇咗半年左右,三月返去西醫度複診時佢話我個朱古力瘤好似細咗少少。不過醫師都話唔肯定係咪一定關啲藥事既,個人嘅心情同埋壓力都有影響,我比較欣賞佢客觀。佢4w就把脈把到我應該bingo左 (佢嘅說話係脈象有少少唔同咗)。

複式洋房

Kimmyky0808 發表於 22-4-8 08:39
我自己試咗唔同中醫半年,最後我個瘤大咗兩cm,
其實中藥都係人夾人,唔一定得,又唔一定唔得。所以我後來 ...

我都係查到變大咗,宜家唔敢繼續吃中藥了,而且每個醫生度既尺寸都唔同

首頁

尾頁

跳至