自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

vivibabyvivi 發表於 22-1-18 21:42
投訴,搞大佢

我忍咗好耐!我想搞大佢,但又怕影響阿仔張成績表。

公爵府

你個仔幾大?老師吾可以因為學生吾識答問題而踢個學生出zoom,可以同校長及校董會先投訴,如果無合理解釋,搵教育局。

男爵府

中學定小學?

侯爵府

我放工去上堂,唔識答問題都堂堂比老師鬧,又叫我唔好再黎上。但我都堅持繼續返,因為我比左錢,我唔識先會黎上堂,識仲洗上堂?依家有啲老師係專登搵交嘈,樓主要教識個仔,唔識答係好正常,亦要同老師講我唔識,請教到我明為止

公爵府

2024年龍年勳章

大pat豬媽 發表於 22-1-19 01:37
阿仔是一個內向的乖孩子。自從9月開學後,因各種事情多次比班主任言語上、精神上虐待、恐嚇。11月份更有尋 ...

「因各種事情。。。」即係發生過甚麼事?

opclk99    發表於 22-1-18 22:05

男爵府

邊間學校?如果老師真係咁過分,我會轉校,然後再投訴老師

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

直接寫信比教育局局長投訴間學校啦

象牙宮

回覆樓主:

搵學校啦…點可以唔比上堂架

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ctsang 發表於 22-1-18 21:41
已經入急症室都好嚴重下喎!有冇同學校或者社工溝通過?唔可以再咁落去,快D轉校啦
...

學校驚佢會喺學校跳樓,咪送去急症室。

別墅

轉校,小朋友感受放第一位

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

陰公!咁樣對個小朋友,睇字都心up

樓主,轉校啦,同學校傾無意義,我覺得能夠咁過份其實學校應該唔會唔知。

但揾到學校轉,返舊校最後果日,我一定會鬧爆d老師為呀仔出返啖氣!

珍珠宮

2024年龍年勳章

櫻花bb 發表於 22-1-18 21:38
阿仔幾多歲?

同問

珍珠宮

回覆樓主:

學校社工話,個老師喺度任教好多年,好錫學生,不過說話係有d"掘"。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大pat豬媽 發表於 22-1-18 21:46
我忍咗好耐!我想搞大佢,但又怕影響阿仔張成績表。

搞大再轉校,你依家咁,成績表都唔慌好

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大pat豬媽 發表於 22-1-18 21:53
學校社工話,個老師喺度任教好多年,好錫學生,不過說話係有d"掘"。

官官相衛

珍珠宮

tailinlin 發表於 22-1-18 21:49
邊間學校?如果老師真係咁過分,我會轉校,然後再投訴老師

暫時唔開名住,費事比個班主任睇到呢個post,再傷害佢。

子爵府

嘩,咁離譜都得?

男爵府

揾校長投訴

男爵府

大pat豬媽 發表於 22-1-18 21:55
暫時唔開名住,費事比個班主任睇到呢個post,再傷害佢。

幾年班?先轉校,轉完先再睇下點算帳

首頁
12345...20

尾頁

跳至