自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

歐洲同美國都對澳洲發旅遊警示。即係覺得澳洲好危險,呼籲公民非必要不去。

與病毒共存後,不一定其他國家會擁抱你,處於不同陣型的中國香港如果與病毒共存,可能待遇更差

男爵府

你估我哋好歡迎外國人咩

珍珠宮

瑞典放寬限制 入境人士毋須出示新冠病毒檢測陰性證明
當局在聲明中表示,旅客已不再被視為在瑞典傳播Omicron的特定風險。

水晶宮

dolala 發表於 22-1-19 08:24
你估我哋好歡迎外國人咩

佢哋成日以為好受歡迎的

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

歐洲同美國自己好好咩?
唔好笑大人個嘴啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jone_kuok 發表於 22-1-19 08:13
歐洲同美國都對澳洲發旅遊警示。即係覺得澳洲好危險,呼籲公民非必要不去。

與病毒共存後,不一定其他國家 ...

50步同100步
放下自在

侯爵府

嘩!又話五眼又話盟國!
咁快放棄手兄

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

外國同病毒共存就話冇問題啫 ,試想下如果係中國第一個提出黎會點?

象牙宮

回覆樓主:

當全世界共存,但自己仍然堅決清0,我行我素做法就會變左比人排斥孤立,好似北韓咁!人民生活可能仲慘

la_source    發表於 22-1-19 11:37

禁止訪問

子爵府

lakgarden 發表於 22-1-19 08:46
嘩!又話五眼又話盟國!
咁快放棄手兄

兄弟如衣物,用完即棄

子爵府

無話可說 發表於 22-1-19 10:34
當全世界共存,但自己仍然堅決清0,我行我素做法就會變左比人排斥孤立,好似北韓咁!人民生活可能仲慘
...

唔會啦,現在中國、香港、台灣,澳門都話清0,其他國家將這4地都定為低風險,有孤立咩?
澳洲以前清0時都係低風險,現在共存了,才真係被孤立。
你覺得我哋行共存,地位會好過澳洲?

侯爵府

動態聯盟

侯爵府

O州可能已經peak,看英和南非,會回落好快。

水晶宮

無話可說 發表於 22-1-19 10:34
...

宜家美國對搞緊共存嘅澳洲發旅遊警示,咪即係孤立緊澳洲囉,總之共存首要犧生老弱,同埋有機會另醫療崩潰,唔係講得咁輕鬆

珍珠宮

個list有入有出

COVID-19: Council removes Argentina, Australia and Canada from the list of countries for which travel restrictions should be lifted

Based on the criteria and conditions set out in the recommendation, as from 17 January 2022 member states should gradually lift the travel restrictions at the external borders for residents of the following third countries:

Bahrain
Chile
Colombia
Indonesia
Kuwait
New Zealand
Peru
Qatar
Rwanda
Saudi Arabia
South Korea
United Arab Emirates
Uruguay
China, subject to confirmation of reciprocity
Travel restrictions should also be gradually lifted for the special administrative regions of China Hong Kong and Macao.

象牙宮

2024年龍年勳章

Fishqqma 發表於 22-1-19 08:27
歐洲同美國自己好好咩?
唔好笑大人個嘴啦!

咪係

珍珠宮

Jone_kuok 發表於 22-1-19 11:27
唔會啦,現在中國、香港、台灣,澳門都話清0,其他國家將這4地都定為低風險,有孤立咩?
澳洲以前清0時都 ...

美國亦將加拿大列4級,叫國民不要前往,其實如之前加拿大早將美國列4級,就唔會爆到失控

象牙宮

Jone_kuok 發表於 22-1-19 11:27
澳洲以前清0時都 ...

而家當然未,因為好多國家仲鎖國,旅客唔比入境!遲d咪知點囉…個個國家唔重視病毒,打針有驗菌就可以入境了!如果仲一直隔離就自然孤立啦…

象牙宮

ddkaka 發表於 22-1-19 11:47
宜家美國對搞緊共存嘅澳洲發旅遊警示,咪即係孤立緊澳洲囉,總之共存首要犧生老弱,同埋有機會另醫療崩潰 ...

董伯伯話過,凡事總有人犧牲!呢個世界從來都弱肉強食,無計喎!長期咁隔離,拒絕外國人,好快變北韓

首頁

尾頁

跳至