想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋日月經第二日,返去診所開針,打完第一針都冇乜特別感覺,不過夜晚瞓覺嘅時候,左邊腹就好痛,痛到醒咗要食止痛藥,想問吓有冇JM打完針都係有咁嘅情況?

別墅

應該係針藥令到卵巢有反應d卵泡長大緊,我係開頭幾日打個陣反應大d,有晚突然刺痛到要灣低身,但又未至於要食止痛藥,而家有時個下腹會"冤冤"地甘。記住開針後都唔好太大動作,你下次覆診要同醫生講返你嘅情況,睇下會唔會需要調較下針劑份量

複式洋房

CarCarCi 發表於 22-1-20 09:27
應該係針藥令到卵巢有反應d卵泡長大緊,我係開頭幾日打個陣反應大d,有晚突然刺痛到要灣低身,但又未至於要食 ...

多謝你解答呀,不過我系長時間甘痛,要不停食止痛藥,打去問姑娘姑娘又話正常,我後日要返去見醫生,到時要問清楚佢先!系呢,你又系啱啱開針呀?

別墅

回覆 ___bubblehead 的帖子

我都係開左1個星期左右, 你係打Gonal-F嗎? 打幾大劑量?我通常都覺得夜晚個肚唔舒服多d朝早又無咩,你係咪都係甘呀?

複式洋房

CarCarCi 發表於 22-1-21 10:27

我都係開左1個星期左右, 你係打Gonal-F嗎? 打幾大劑量?我通常都覺得夜晚個肚唔 ...

我系無分日夜無間斷甘痛,食左止痛藥就好d,醫生開左四日perhoveris比我,一日打300IU,聽日再返去見醫生

複式洋房

CarCarCi 發表於 22-1-21 10:27

我都係開左1個星期左右, 你係打Gonal-F嗎? 打幾大劑量?我通常都覺得夜晚個肚唔 ...

頭先返咗去見醫生,醫生話痛係正常嘅,因為我有好嚴重嘅子宮內膜移位症,佢話因為真係會刺激到嗰啲移咗位嘅細胞,所以令到我會覺得痛(emoji)系呢,你今次系咪第一次ivf呀?

別墅

原來係甘,知道左個原因就好了,我都有朱古力瘤問題但唔係去照超聲波都唔知,因為高齡加上呢個問題所以就直接ivf了,時間唔等人又唔想個個月等運到...我係第1次ivf呀,希望大家都可以1 take 過啦

複式洋房

CarCarCi 發表於 22-1-23 21:27

原來係甘,知道左個原因就好了,我都有朱古力瘤問題但唔係去照超聲波都唔知,因為 ...

系啦,希望大家都一take過,希望好快可以聽到你好消息,我就仲要等,因為子宮內膜移位症既關係,我個子宮比正常人大左差唔多成三倍,所以後日抽完卵之後,要用藥令到個子宮縮細返先得,所以都唔知要等到幾時(emoji)

別墅

係呀希望好快可以有好消息我都希望你個問題好快解決可以快點開始!!生仔對某d人來講好易,但對於我地不育嘅人來講由開針開始已經好多關要過,但都唔好唸太多,樂觀去面對

複式洋房

回覆 CarCarCi 的帖子

關關難過關關過,加油!

別墅

回覆 Wellisall 的帖子

多謝你

複式洋房

CarCarCi 發表於 22-1-25 12:32

係呀希望好快可以有好消息我都希望你個問題好快解決可以快點開始!!生仔 ...

真系,平常見人有就甘容易,自己呢就連一開始已經勁多難關!多謝你鼓勵,希望你都快d解決所有難關(emoji)

複式洋房

同路人🙌今日我都打左一生第一支ivf針。條路好慢長。要擔心卵少,有卵後還要解決本身輸卵管積水問題😔一諗到呢到,就有d怯😢

複式洋房

ttfungs0926 發表於 22-4-14 23:50
同路人🙌今日我都打左一生第一支ivf針。條路好慢長。要擔心卵少,有卵後還要解決本身輸卵管積水問題 ...

加油呀🙌關關難關關過😼

別墅

ttfungs0926 發表於 22-4-15 00:50
同路人🙌今日我都打左一生第一支ivf針。條路好慢長。要擔心卵少,有卵後還要解決本身輸卵管積水問題 ...

醫生冇建議你處理左積水問題先?
P.S. 我都有,黎緊要做手術

複式洋房

回覆 rainyhurt 的帖子

醫生叫我搞好d卵先諗條輸卵管,可能我指數差,卵少,如果卵吾得做手術都不用啦😢

別墅

ttfungs0926 發表於 22-4-19 23:35

醫生叫我搞好d卵先諗條輸卵管,可能我指數差,卵少,如果卵吾得做手術都不用啦&#12 ...

你amh好差?

複式洋房

高0 , 卵巢早衰,做過手術, 應該低過1,但fsh 20😅

複式洋房

你呢?因為ivf做輸卵管手術?

別墅

ttfungs0926 發表於 22-4-20 00:08

你呢?因為ivf做輸卵管手術?

因為輸卵管有積水,需要切除,再做ivf

首頁

尾頁

跳至