自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1) 騰空愛協寫字樓並派義工24小時照顧二千多隻倉鼠
2)派義工上門收集懷疑受感染的倉鼠並送往檢測
3) 立即派義工上門為全港倉鼠做一次全鼠檢測
4)每星期派義工上門為倉鼠做檢測,直至清零為止

如果愛協甘簡單都做唔到,我和倉鼠們感到震驚及遺憾

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

愛協大細超,當年沙示做乜唔救d雞,一夜之間,殺晒香港既活雞。做乜當時唔出嚟做架両,還雞一個說法
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

華華子 發表於 22-1-19 22:03
3) 立即派 ...

愛協有冇聽新聞, 倉鼠傳播力極高,
會傳人架, 可能因此再出下一代變種病毒(圓教授講的, 經過兩種生物的下一代變種,可大可小).

去照顧倉鼠的義工, 隨時中招,
不可以回家, 以免傳俾家人.
一隻倉鼠約2.5年命,
project完後,義工再入21日檢疫營

耶魯    發表於 22-1-20 17:24

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

3) 立即派 ...

贊成

放下自在

琥珀宮

3) 立即派 ...

愛協跟劇本演㗎啫,偽善者角色唔易演㗎。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

禽流感時有冇關顧d雞?

侯爵府

3) 立即派 ...

呢嗰邊機構不嬲都唔做嘢㗎啦喎,佢唔人道毁滅啲流浪貓狗咪算好,所以我從來都唔會捐錢俾佢

水晶宮

BK Milk勳章

3) 立即派 ...

你估年中佢地殺得少動物?
唔好有期望吧

水晶宮

BK Milk勳章

setrea 發表於 22-1-19 22:42
呢嗰邊機構不嬲都唔做嘢㗎啦喎,佢唔人道毁滅啲流浪貓狗咪算好,所以我從來都唔會捐錢俾佢:censu ...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

3) 立即派 ...

愛協應該做和尚、師姑、唔食肉、唔殺生~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

d動物組織出哂黎抽水(蒲下頭r捐款)

大宅

聽親戚講因某種原因唔可以再養狗, 他將隻狗交比佢地, 轉頭唔捨得回去想取返, 點知他們話已人道毀滅, 快到呢

Wongbuddy    發表於 22-1-20 17:03

琥珀宮

回覆樓主:

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

愛協?佢哋最無資格出聲!每年佢哋殺幾多貓狗呀!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

bongbongpatty 發表於 22-1-19 22:44
你估年中佢地殺得少動物?
唔好有期望吧

殺幾多?!多過d倉鼠囉

子爵府

3) 立即派 ...
愛協最叻人道毀滅D 喵喵狗狗,好多放一排無人領養就

侯爵府

回覆樓主:

做咩突然假慈悲

男爵府

3) 立即派 ...
所以唔好捐錢比呢d會

男爵府

3) 立即派 ...
外國殺動物又唔出聲

侯爵府

吓,佢自己一年都應該人道毁滅唔少貓貓狗狗,不如佢攞條數出嚟睇吓先

首頁

尾頁

跳至