自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

cat_walk 發表於 22-1-27 12:34
咁突然真係唔知點做,封唔封都鬧

疫情已經兩年,政府部門應該一早要有幾個方案去處理,葵涌邨事件又唔係第一次係香港發生,之前已經有好多先例,都唔明點解咁遲決定,至於封唔封都會有人鬧,因為封樓俾葵涌邨居民鬧,但唔封擴散去其他地方就俾全港居民鬧,兩者取其輕,為大局著想

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

polliebb 發表於 22-1-25 10:30
你咪繼續唔好打針囉, 煩

佢真係堅煩,次次出現都係同一目的

珍珠宮

ernbe 發表於 22-1-27 12:36
政府今日(27日)表示,彩雲(一)邨長波樓至今已錄得約20宗確診或初步陽性檢測個案,需延長檢測宣告及強 ...

點解唔封5日

珍珠宮

侯爵府

無話可說 發表於 22-1-24 22:01
好多個案住果度,條邨又唔封,而家四圍都係,d人驗完陰性就返工!
...

乜你咁講嘢㗎有人話已經係「快狠準」㗎喇喎
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

大宅

痴媽根,一早應該成邨封

珍珠宮

回覆樓主:

https://m.weibo.cn/1760189314/4730251340942793
落樓排隊檢測混亂
為什麼不上門混檢。這樣很易傳播
內地混檢很久了。快捷,可做更多的人

首頁

尾頁

跳至