夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

cathngai 發表於 22-1-28 21:27
回覆 極惡 的帖子

樓主, 你之前兩個post我都有睇, 我覺得你外母好有問題, 佢應該睇你唔起, 成日覺得個女可 ...
果陣同佢媽鬧大交,佢媽都有講,有個大陸有錢佬,開曬鋪果d,追佢追到黎香港,好勁咁。
可能我真係阻我老婆發圍啦,而家想止血都唔得,俾佢死咬大半人工

複式洋房

irisf 發表於 22-1-28 21:31
樓主,看你的post,相信不要再婚住,因感受不到愛的意義,加上又有小孩,將來你的另一半要面對太多了 ...
你意思係我唔明附出?我冇諗住再結婚喇,怕左

男爵府

極惡 發表於 22-1-28 21:40
果陣同佢媽鬧大交,佢媽都有講,有個大陸有錢佬,開曬鋪果d,追佢追到黎香港,好勁咁。
可能我真係阻我老婆 ...
聽 你 甘 講 ,你 老 婆 條 件 不 差 ,且 她 當 初 嫁 你 不 是 純 看 錢 ,否 則 她 還 有 其 他 選 擇 。
你 們 婚 前 是 否 沒 有 傾 過 婚 后 雙 方 家 庭 角 色 ? 生 了 小 孩 誰 照 顧 ?
如 果 是 教 會 ,如 婚 前 輔 導 過 不 了 ,教 會 絕 不 贊 成 雙 方 結 婚 以 免 註 成 大 錯 。

複式洋房

irisf 發表於 22-1-28 22:16
聽 你 甘 講 ,你 老 婆 條 件 不 差 ,且 她 當 初 嫁 你 不 是 純 看 錢 ,否 則 她 還 有 其 他 選 擇 ...
行得意路線

伯爵府

極惡 發表於 22-1-28 21:40
可能我真係阻我老婆 ...

就算畀你老婆嫁咗畀佢, 日後佢都未必對你老婆好。 為錢而嫁,日後生活佢都未必開心。
相信當初你太太都係愛你先至會嫁你, 可惜佢畀佢媽唆擺, 加上佢產後可能有抑鬱 , 當為人母,事事為個仔嘅將來打算 , 漸漸 走咗去牛角尖, 希望有日佢會諗得通, 返嚟你身邊。

複式洋房

cathngai 發表於 22-1-28 22:34
就算畀你老婆嫁咗畀佢, 日後佢都未必對你老婆好。 為錢而嫁,日後生活佢都未必開心。
相信當初你太太都係 ...
我又諗番,果陣我同佢地鬧完大交,企左係天台邊想跳架喇,已經俾曬我屋企人電話我朋友,跟著同朋友傾傾下先知我產前咩屈,佢解釋俾我知,原來因為心理,男人發現果陣已經係中後期。
前排同老婆講番,我差d跳樓,佢話咁又點🤣
由果陣開始,我已經死心

伯爵府

極惡 發表於 22-1-28 22:57
我又諗番,果陣我同佢地鬧完大交,企左係天台邊想跳架喇,已經俾曬我屋企人電話我朋友,跟著同朋友傾傾下先 ...

而家你哋都係個死結度, 越糾結越難解。
你自己要好好調節自己心情,暫時解決唔到, 唯有見步行步。 如果佢真係咁冷血,為咗啲咁嘅人而死, 更加唔值得, 你要為自己父母諗諗,佢哋都唔想見到你咁,你有乜事,佢哋會好傷心, 若果你真係犧牲咗, 你父母真係生不如死
樓主 ,要勇敢地面對, 我精神上支持你

珍珠宮

回覆樓主:

反正你們都分開了,不如你把這些post 全部copy 給佢睇。係佢走寶。

反正以後大家各行各路,每個月定期給贍養費就算,少見少理佢哋家事仲心靜。

男人最大著數就係有青春,快快忘記過去,再拍拖結婚生仔,等你爸媽開心終於有孫抱。

不過今次就要帶眼識人了。

複式洋房

mln 發表於 22-1-28 23:09
反正你們都分開了,不如你把這些post 全部copy 給佢睇。係佢走寶。

反正以後大家各行各路,每個月定期給贍 ...
而家係贍養費傾唔到,我又搵得唔多,兩萬幾
佢一定要15000

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

極惡 發表於 22-1-28 23:26
佢一定要15000

痴線
食左人隻「車」咩,要咁多

千祈唔好因為離婚或嘈而去死
唔值得

cathngai    發表於 22-1-28 23:40
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

佢一定要15000
唔好再同佢拗啦,等官判啦。

珍珠宮

極惡 發表於 22-1-28 12:22
師兄師姐好https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23219817&extra=&page=5

https:// ...

你出錯地方啦,男人係呢度係一定有部分人話你錯架,好在都見到班講道理Jm講下野

我係甘耳睇過下你舊文,你搵2萬鬆要比2萬家用?又係一日得100蚊零用錢個隻?

珍珠宮

佢一定要15000

唔係佢話幾多就幾多,你而家開始計,你每月用幾錢每項寫低。你要交既錢還既錢比父母既錢,或者其他支出,通通寫低,搵2萬,佢收到8千要拜神啦,要人地15000,叫佢問下律師個市價啦,貪得無厭

複式洋房

PIGPIG朱 發表於 22-1-29 01:23
你出錯地方啦,男人係呢度係一定有部分人話你錯架,好在都見到班講道理Jm講下野

我係甘耳睇 ...
喔唔係,搵三萬,8月完約就冇工開再搵過

複式洋房

PIGPIG朱 發表於 22-1-29 01:25
唔係佢話幾多就幾多,你而家開始計,你每月用幾錢每項寫低。你要交既錢還既錢比父母既錢,或者其他支出, ...
我而家搵3萬,8月就變番2萬中,我個律師就話,都好難減,因為法庭要維持番女方原本既生活習慣,所以俾15000就多數15000,我都俾律師笑,對佢太好

子爵府

回覆 極惡 的帖子

無工開,俾條毛咩,你會唔會再問吓另一個律師意見,民政署好似都有啲免費法律意見服務,你去問吓
無理由搵少咗或隨時無工開都要keep佢生活水平

男爵府

仔又係你要生,一講到要比錢負責養,就真我個性盡流露。
如此計較,不如你偉大一些,抵稔一些,叫老婆比番個仔你養,她賺萬三,比番四千你日後供書教學,她還年青,沒子女在身邊,又生得可愛,很快又可找到另一個對她好的另一半,找回下半生幸福,那不是更好?

複式洋房

irisf 發表於 22-1-29 09:01
仔又係你要生,一講到要比錢負責養,就真我個性盡流露。
如此計較,不如你偉大一些,抵稔一些,叫老婆比番 ...

你覺得我冇講過咩,我話一蚊都唔洗佢俾,我自己攪掂,又話唔得

複式洋房

回覆樓主:

樓主,雖然清官難審家庭事,但係睇咗你嘅po我覺得你已經盡咗你嘅責任, 你冇對任何人唔住,將來嘅日子對自己好啲啦~
有時夫妻都要講緣份,行到呢一步唔係你嘅選擇,你已經做咗男人應該要做嘅,大把男人拍拍籮柚膳養費都唔畀啦~ 過得人過得自己,錢嗰度咪睇下法庭點判,我唔識法律但法庭應該會計大家資產同能力,無理由由得你唔夠錢用都一定要畀萬五架?你自己都要供養父母㗎嘛?
唔係支持你做衰人但係對人好都要睇對方點對自己,三十零歲仲好後生, 我從來唔覺得老公一定要養老婆,但係養仔係撇唔開嘅責任,不過都一定要理下自己, 希望你快啲搞掂重新開始有返自己嘅生活喇

男爵府

等個官判,你放生佢,等她找回下半生幸福,重建另一幸福家庭,屆時她一分錢也不要送番個仔比你。
反正你都計畫終生不娶,不怕日後會出現后母與兒子合不來,也不怕后母偏心親生兒多過你兒子的情況發生。屆時你不要怕煩將兒子推回給前妻,或安置在童樂X便好了。

首頁
12345...6

尾頁

跳至