自由講場

跳至
.  

首頁

尾頁

公爵府

cattz288 發表於 22-2-3 19:51
總之有1case中就要做強檢4次

請問隔幾耐做4次?

大宅

回覆 Bibibut 的帖子

我唔知其他係咪咁 我看到新聞話我這兒公屋有人中招 之後第二日要強檢 連續3日 之後隔兩天再檢驗一次

大宅

請問自己座大廈有人中要求強檢的話,可以交樽仔嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Bibibut 發表於 22-2-3 20:25
請問隔幾耐做4次?

31/1有確診,就咁樣schedule,#果日可以交樽

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

leyniebin 發表於 22-2-3 20:34
請問自己座大廈有人中要求強檢的話,可以交樽仔嗎?

頭幾次唔可以
放下自在

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

cattz288 發表於 22-2-3 20:37
頭幾次唔可以

謝謝!

男爵府

你可以去Facebook, Search衛生防護中心入邊有一個係指名場所名單列表,你撳條link就會見到邊啲地方要強制檢測

大宅

回覆樓主:

我個屋苑要強檢4次,去排隊企到腰痛,怕怕,唔敢出街,唔想再做強檢

公爵府

LamVff 發表於 22-2-3 20:30
回覆 Bibibut 的帖子

我唔知其他係咪咁 我看到新聞話我這兒公屋有人中招 之後第二日要強檢 連續3日 之後隔 ...

明白

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

呢啲情況提醒你小心啲,倒水同門口消毒要加強,留意隔離左右衛生情況
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

yan801022 發表於 22-2-3 20:17
我果棟都有人中左,要去強檢5次,今日第一日去排左兩個鐘
...

知唔知可唔可以搵一個做代表排隊,我家有老人家有幼童,我驚一堆人排隊仲容易中

象牙宮

MrsSunflower 發表於 22-2-3 20:58
知唔知可唔可以搵一個做代表排隊,我家有老人家有幼童,我驚一堆人排隊仲容易中
...

一齊排,保持1米距離,個個都係咁排,老人家應該可以有優先
放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

cattz288 發表於 22-2-3 21:01
一齊排,保持1米距離,個個都係咁排,老人家應該可以有優先

九龍東, 無老人優先隊

象牙宮

stagea 發表於 22-2-3 21:05
九龍東, 無老人優先隊

無show到,但工作人員見老弱坐輪椅都會幫下手
放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

cattz288 發表於 22-2-3 21:08
無show到,但工作人員見老弱坐輪椅都會幫下手

問左啦...
叫去隊尾排, 排左個半鐘...

男爵府

你最好趁未出公告之前預約定,我預約咗大約10分鐘左右就完成冇預約就要排隊,如果公告出咗你想預約都會full晒,不過我係喺預約6:30

象牙宮

stagea 發表於 22-2-3 21:11
問左啦...
叫去隊尾排, 排左個半鐘...

但今日fb見人post牛頭角下邨檢測站只係好少人喎,可能個個位唔一樣
放下自在

子爵府

個幾兩個鐘
唔係玩
真心想問
如果帶張摺凳會唔會比人笑
企兩個鐘
真心倦

大宅

reb_pooh 發表於 22-2-3 19:58
睇左幾日都冇

無即不用