跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我老公申請加拿大 study permit, 我就申請dependent work permit, 所以我要整良民證。
我地2021年10月1日交form, 我2021年11月3號去警局整良民證, 但到而家IRCC 都冇話收到, 仲話overdue! 我見人地都冇咁耐ge...

你地有冇試過? 我知道IRCC好多申請要處理, 但見到overdue 呢隻字真係好擔心!
好怕佢地漏咗, 但又聯絡唔到佢地 (我早前已用webform sent 咗 enquiry,但都係冇回音)

點算好?

大宅

lovexellina 發表於 22-2-3 23:57
我老公申請加拿大 study permit, 我就申請dependent work permit, 所以我要整良民證。
我地2021年10月1日交 ...

可唔可以EMAIL 問下警局良民證辦事處佢幾時寄你地的良民證去加拿大領事館? 得到回覆確定日期後, 再問 IRCC有無收到

大宅

我11月26整都已經完成晒,定係直接寄去香港加拿大領事館定係加拿大嗰邊?
我去整嘅時候職員話俾我聽直接寄去加拿大會成日都寄失咗,佢話幫我寄去香港加拿大領事館會快啲同埋一定收到

大宅

EJKK-BB 發表於 22-2-4 10:03
我11月26整都已經完成晒,定係直接寄去香港加拿大領事館定係加拿大嗰邊?
我去整嘅時候職員話俾我聽直接寄 ...

如果在香港申請加拿大簽證, 良民證會寄去香港的加拿大領事館。

大宅

newme 發表於 22-2-4 10:27
如果在香港申請加拿大簽證, 良民證會寄去香港的加拿大領事館。

申請良民證嗰時個職員話幫我寄去香港加拿大領事館,因為直接寄去加拿大太多寄失

複式洋房

謝謝以上回覆。

已向警局查詢,話11月中已寄咗去香港的加拿大領事館。

咁就唔知點解領事館仲話我overdue...

洋房

洋房

hihi,

我情況同你一樣, 昨天才收到通知話澳洲領使還未收到我們的良民證, 但上年12月中已辦理, 現在才出聱, 我真的很擔心, 想請問可怎樣解決?

男爵府

lovexellina 發表於 22-2-5 00:59
謝謝以上回覆。

已向警局查詢,話11月中已寄咗去香港的加拿大領事館。

請問你最後等咗幾耐先正式攪掂過到去?

首頁

尾頁

跳至