自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

突然自殺走咗,佢連一句說話一個字都冇留低,我哋由上年年頭開始關係變差,經常有拗撬,雖然係咁,但做咗廿幾年夫妻,點會冇感情呀!我都唔想佢行呢條路
我反反覆覆諗咗好耐,冇欠債、冇感情問題,係呢2年疫情影響收入少咗,但都足夠養活一家四口,到底點解老公會咁狠心,掉低我同2個細路就咁走咗去
老公走咗之後,所有責任都落晒我肩膊上

la_source    發表於 22-2-8 11:49
耶魯    發表於 22-2-6 16:26

珍珠宮

樓主請多多保重,兩個小朋友仲要靠你撐住,有需要嘅可以搵專業人士作家庭輔導,千祈唔好亂諗野!

男爵府

沉重嘅家庭擔子,只得我一個人揹上身,真係唔知可以撐到幾耐
我每日都過得好辛苦,老公唔喺度之後,我就冇入過房瞓,每次一上床就心跳加速呼吸困難,我只瞓到2、3個鐘,仲要唔係每晚都瞓到,試過好多次,突然喺睡夢中驚醒,醒反之後個心好似跌入萬丈深淵咁,不斷往下沉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

保重

珍珠宮

祖明 發表於 22-2-5 06:29
突然自殺走咗,佢連一句說話一個字都冇留低,我哋由上年年頭開始關係變差,經常有拗撬,雖然係咁,但做咗廿 ...

會唔會佢有抑鬱症而你唔知道?

珍珠宮

祖明 發表於 22-2-5 06:38
我每日都過得好辛苦,老公唔喺度之後,我就冇 ...

JM加油!小朋友好需要你㗎。

男爵府

回覆樓主:

唔知講咩安慰你,但希望你要振作,好好照護自己,記住仲有兩個小朋友等緊你

子爵府

突然自殺走咗,佢連一句說話一個字都冇留低,我哋由上年年頭開始關係變差,經常有拗撬,雖然係咁,但做咗廿 ...

加油!

水晶宮

不要多想,振作!向前望!

男爵府

老公已經離開咗29日,頭嗰2星期覺得心好痛,但喊唔出屈住屈住咁,直到老公出殯嗰日,我攬住佢冰冷嘅身軀,終於可以放聲痛哭
依家我每日都流淚,生活都亂晒大籠,瞓唔著食唔落,過住D行屍走肉嘅日子,當一個人靜落嚟嘅時候,我就好想放棄所有去揾佢,但2個仔點呢?如果連我都走埋,佢哋2兄弟就會好慘冇人理,我每日就係咁來來回回爭扎中

男爵府

Moti 發表於 22-2-5 06:45
會唔會佢有抑鬱症而你唔知道?

唔知!當日老公都好正常,完全冇任何異樣,佢公司同事都話察覺唔到佢有問題,同平時一樣咁做嘢

珍珠宮

祖明 發表於 22-2-5 07:03
唔知!當日老公都好正常,完全冇任何異樣,佢公司同事都話察覺唔到佢有問題,同平時一樣咁做嘢
...

有抑鬱症都可以隱藏得好好的。

而家最緊要係照顧好你自己同啲細路。

珍珠宮

祖明 發表於 22-2-5 07:00
老公已經離開咗29日,頭嗰2星期覺得心好痛,但喊唔出屈住屈住咁,直到老公出殯嗰日,我攬住佢冰冷嘅身軀, ...

你自己情緒咁差,真係要搵精神科醫生睇睇。唔好諗埋一邊,你諗吓你做大人都咁脆弱,啲細路唔通又學你走咗去?

男爵府

我細佬上年都係突然自殺走咗
我都會不斷諗係咪自己做得唔好幫唔到佢,我媽咪就好似你咁成晚都訓唔著,好似抑鬱咁,而家過咗半年有好少少。
都係慢慢接受、時間會沖淡,為左小朋友要努力~

珍珠宮

只有你自己先幫到你自己,其他人講一切都只係廢話,事情都已經發生咗,你走唔出去就只會無了期傷悲,冇人想見到你咁,你自己唔食,細路都要食,做個有責任心嘅人俾你老公睇,俾啲仔睇。失去至親,每個人都會,只係遲早嘅事,如果個個都走唔出去呢個傷痛,咁呢個世界好大鑊。可能一個走,有N個跟尾。

伯爵府

加油樓主,仲有兩個細路都需要你陪伴有冇家人好友可以多D時間陪伴下你?走出傷痛需要時間,怕觸景傷情太痛苦,有冇能力搬開住一排?

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23429857&extra=&page=1

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23528783

Rip

佢嘅情況似係躁鬱症,身邊人日日提心吊膽

你哋之前搞緊離婚,會唔會佢接受唔到?

你現在安全,已擁有好多,不要放棄生命!

複式洋房

保重!

男爵府

為咗2個細路,你要加油堅強地活下去

佢哋兩兄弟已經失去爸爸,呢個時候唔可連媽咪都冇埋,佢哋好需要你照顧

你老公都唔想睇到你咁傷心,好好陪伴2個仔成長,完成你老公未完嘅責任

呢啲道理我懂我明,但嗰種痛不欲生嘅滋味,唔係親身感受過,係唔會明白固中苦況

耶魯    發表於 22-2-6 16:27

男爵府

熱血勳章

祖明 發表於 22-2-5 06:38
我每日都過得好辛苦,老公唔喺度之後,我就冇 ...

願慈愛的上主卸下你的重擔

https://youtu.be/iu6mcVxOwNk
希望你可以聽聽,信靠上主,得到平安

edhepp    發表於 22-2-5 12:39

首頁
12345...16

尾頁

跳至