自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

juniormiu 發表於 22-2-5 13:26
我都係,屋企有2隻貓,去漁護署唔死都染病,所以好擔心會中招呀

要揾定親人幫手
唔親都幾難幫我

早2日貓谷有人分享趕唔切返娘家接兩隻貓
兩隻貓比我唔記得乜機構接走左
5日後先批准接返兩隻貓

侯爵府

我想去捐血,但考慮中…..

大宅

前日話初確160,實質13x;噚日話初確195,仲諗緊今日會唔會200+(計埋前日初確未核實到果啲)。

因為經過上2波,一直覺得香港檢測能力無咁強,點知今日竟然破300。如果多源頭不明既話,宜家抽左出黎,都算係好既(阿Q精神)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

不嬲都話依隻歐美窮傳播率好勁㗎啦

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

loveshp238 發表於 22-2-5 11:58
方死唔係第一日唔封野開曬 之後d人去曬拜年咩

好肯定
見新聞d人迫曬去黃大仙,還神……
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

如果350糸死亡數字;我諗大家會驚D。預左呢14份日都3位數字;太多人聚集;聚會。希望1個月可好轉吧!

侯爵府

manman333 發表於 22-2-5 13:19
唔駛再講除了去買飯買餸出門喇,有出門就係有出門,三分鐘同三日,要感染那怕只有9秒。只要出過門,就同那些 ...

風險分別太大了吧
出去買嘢唔會同啲行人除口罩吹水, 唔會食嘢口水共融啩

難度吹捧與病毒共存

侯爵府

男爵府

金黑街矇 發表於 22-2-5 12:47

你呢啲咩人黎架,特登開個新account回覆,有咩得罪你呀!

我姨媽爲左隻貓貓過年冇出過門,封左2個罐罐比貓貓 +2包treat treat.
姨媽話:話曬虎年(貓科類),豪d

侯爵府

子爵府

幾多有病徵?

子爵府

新年仍然見fb 有大型家庭聚會,朋友團拜,真係咁多人唔聽話,緊係大爆發

大宅

ycmami 發表於 22-2-5 12:18
我已經連續15日冇出過門口,嚟緊一個星期都會繼續閉關!

食乜? 送上門好贵

伯爵府

cecelc 發表於 22-2-5 13:32
要揾定親人幫手
唔親都幾難幫我
所以如果有養寵物的話就要煩多一樣囉, 希望疫情快D過啦

大宅

回覆樓主:

尋日都話啦, d人仲行街拜年,好似冇事甘,聽講成街都係人 ,超熱鬧
唔爆就有鬼

大宅

可怕

男爵府

呢個數目未係最高峯呀~等多10日左右先至勁爆。

所以要打疫苗保護自己呢~

公爵府

牛年勳章

cara.mak 發表於 22-2-5 13:19
覺得未開始,初一拜年,5號先發病去check,都要7號先有結果,今日先5號發病日。就算未發病,3,4號未必驗 ...

可能係團年群組
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

子爵府

回覆樓主:

係唔係都叫人去檢驗,梗係多人啦。

洋房

回覆樓主:

個死佬都惡晒咁話做生意要應酬,約埋啲客去聚會,講到唔約公司會執粒咁,咁嘅時勢大家都明咩事啦,正常拜年無人阻你,但唔係搞聚會囉

首頁

尾頁

跳至