自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

因為想轉其他魚,之前生左幾次我都冇理,但今次年初一生蛋,仲要係最多一次,不忍心,最後都係要開多缸,又要照顧魚b了,c6話唔比我地轉魚

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

kit2004 發表於 22-2-7 13:05
因為想轉其他魚,之前生左幾次我都冇理,但今次年初一生蛋,仲要係最多一次,不忍心,最後都係要開多缸,又 ...

好得意

伯爵府

好得意呀

伯爵府

回覆樓主:

一次生到好多啵

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好多喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主:

生咁多
之前我養果d每次都係生10條8條,不過多數俾阿媽食返,要即刻分開d bb先得

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好勁呀仙魚都生到魚仔

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

死亡率高唔高?我养孔雀魚好易死

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章

因為想轉其他魚,之前生左幾次我都冇理,但今次年初一生蛋,仲要係最多一次,不忍心,最後都係要開多缸,又 ...

好得意呀

複式洋房

回覆樓主:

子爵府

個時放個細孔啲嘅兜仔在魚缸內,啲魚仔識得入內避

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

opclk99 發表於 22-2-7 17:19
生咁多点打算?

之前都係,,養到大送比人

opclk99    發表於 22-2-7 20:16

水晶宮

龍貓車 發表於 22-2-7 17:29
生咁多
之前我養果d每次都係生10條8條,不過多數俾阿媽食返,要即 ...

你果d係胎生,神仙魚係卵生,卵生係好多,佢生係塊葉度,睇住佢一粒粒透明卵郁郁下有尾巴我先轉缸。轉缸後魚爸媽放係缸底

琥珀宮

家肥屋潤,魚都好生養

水晶宮

kwan1981 發表於 22-2-7 17:36
死亡率高唔高?我养孔雀魚好易死

唔高,其實魚爸媽都係由粒卵湊大的。最高試過一缸4x條神仙魚

水晶宮

wingyaumama 發表於 22-2-7 19:27
個時放個細孔啲嘅兜仔在魚缸內,啲魚仔識得入內避

神仙魚會照顧bb, 唔會食的

男爵府

kit2004 發表於 22-2-7 20:13
你果d係胎生,神仙魚係卵生,卵生係好多,佢生係塊葉度,睇住佢一粒粒透明卵郁郁下有尾巴我先轉缸。轉缸後 ...

原來係咁
睇到咁多bb真係好治療

男爵府

回覆樓主:

好得意

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

好意頭!年年有餘

首頁

尾頁

跳至