自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

而家WFH都係叫外賣,發現Deliveroo好似好少餐廳,又好似少啲人送外賣

唔知係我區定區區都咁上下

珍珠宮

又貴,唔明點解有人用?

子爵府

babytt2 發表於 22-2-7 17:42
又貴,唔明點解有人用?

唔想落街買囉,落街買個外賣返屋企又消毒一番
太麻煩

伯爵府

我個區送外賣太多南亞…我唔敢叫了,唯有自己辛苦D自己去買

侯爵府

係呀deliveroo好似被food panda打到半死咁, 以前我都用D, 但想食的餐廳多數喺FP, 而家都多用FP. 外賣自取有折, 有D仲折得幾勁

子爵府

虎到金來勳章

naicha 發表於 22-2-7 17:52
係呀deliveroo好似被food panda打到半死咁, 以前我都用D, 但想食的餐廳多數喺FP, 而家都多用FP. 外賣自取有 ...
我兩間都有會員,但deliveroo真係愈做愈差咁,CS係叫好啲
但都無嘢叫,CS再好都無用

男爵府

QY08040408 發表於 22-2-7 17:52
我個區送外賣太多南亞…我唔敢叫了,唯有自己辛苦D自己去買

我也是從來唔會叫佢哋送嚟, 一定係自取

複式洋房

回覆樓主:

翡翠宮

回覆樓主:

我申請deliveroo步兵話未有需要唔請住;熊貓就好快申請到有得做

子爵府

虎到金來勳章

lyh80115 發表於 22-2-7 21:47
我申請deliveroo步兵話未有需要唔請住;熊貓就好快申請到有得做

你依家有做熊貓步兵?part time?

翡翠宮

Michellebaby123 發表於 22-2-7 21:48
你依家有做熊貓步兵?part time?

自僱形式,要攞更先有得做,由個幾鐘到3個鐘不等。都好自由,想賺錢就搵下有無適合嘅更,有時我即興攞啲就完嘅更做少於一個鐘都試過;其餘時間就搶lala、gogo步兵單送貨。以前做過Uber eats唔洗搶更,隨時上線做。

伯爵府

回覆樓主:

呢啲平台點解抽水咁深,有間自取羊腩煲,店面賣四百幾,外賣六百幾,仲要係自取。
同埋同樣係平台,openrice網上價錢可做到同鋪頭一樣

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

熊貓有d餐廳折左真係平過自己去買架

利申,我join左佢個pro

男爵府

Michellebaby123 發表於 22-2-7 17:33
而家WFH都係叫外賣,發現Deliveroo好似好少餐廳,又好似少啲人送外賣

唔知係我區定區區都咁上下 ...

Foodpanda is rubbish, 三個鐘都冇送嘢食

男爵府

lyh80115 發表於 22-2-7 22:33
自僱形式,要攞更先有得做,由個幾鐘到3個鐘不等。都好自由,想賺錢就搵下有無適合嘅更,有時我即興攞啲就 ...

請問個order 貴d,你係咪分多d㗎?

珍珠宮

回覆樓主:

前幾年開完,揀完餐搞一輸,先話無餐廳供應,到上年再試都係咁,徒曬我時間,無餐廳一早講啦,餓到咩㩒完一輸先話無餐廳

翡翠宮

Seilunica 發表於 22-2-7 23:05
請問個order 貴d,你係咪分多d㗎?

感覺無乜關係,要行遠啲好似多少少錢。試過攞8碗米線+小食,攞到嘔血,又唔係特別多錢。

大宅

外賣一定自取啦!
送外賣的周圍去,又將食物亂放!南亞裔人多做送外賣多!風險同出街食差唔多。

珍珠宮

回覆樓主:

最最最初時, 袋鼠好用過熊貓,不單餐廳多,而且免運。

但近這一年,熊貓完全勝過袋鼠,無論餐廳選擇、運費折扣、自取折扣,都完美地win 一條街。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

以前都幾多,而家越來越少。又怕啲送上嚟嘅人野到,連百街都唔敢訂,怕係南亞人送貨。

首頁

尾頁

跳至